esmaspäev, 23. jaanuar 2012

Magusad mandlid

Pärast magusate pähklite retsepti postitamist küsis minult paar inimest, miks maisitärklis retseptis vajalik on. Maisitärklis on vajalik, sest annab koos munavalgega pähklitele ilusa ühtlase krõbeda pealispinna, samuti ei ole pähklid kleepuvad ega jää küpsetuspaberile kinni. Proovisin teha ka ainult munavalgega (kasutasin Margoti poolt mulle saadetud retsepti, aga veits muudetud tegevuskäiguga) ja tulemus ei ole päris nii ühtlane kui maisitärklisega, aga loomulikult on samuti igati hea:) Seega panen ainult munavalgega tehtud mandlite retsepti siia juhuks, kui keegi tahab ilma maisitärkliseta varianti:)


300 g mandleid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
0,25 tl ingveripulbrit
näpuotsatäis hästi peenelt riivitud muskaatpähklit
0,5 tl soola
1 munavalge
1,5 spl vett

Vispelda munavalge suhkru, maitseainete, vee ja soolaga kergelt vahtu. Lisa mandlid ja sega läbi nii, et need oleks ühtlaselt kaetud. Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures u 30 min, kuni need on pealt krõbedad ja kergelt pruunistunud. Sega mandleid paar korda küpsemise ajal, et need ühtlaselt küpseks. Lase jahtuda.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Ehee. Ma olen neid mandleid nüüd ca 8 aastat just selle retsepti järgi teinud (vt siia: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=5696 ) ja pole kunagi arvanud, et peaksid siledamad olema. Tuleb ilmselt see maisitärklisega variant kah siis ära proovida - siis tean, kas ja millest ma ilma olen jäänud :D

Silja Luide ütles ...

Tore, kui väike retseptike nii palju elevust tekitab:) Aga elumuutvat kogemust et tasu muidugi 1 spl maisitärklise lisamisest oodata:)