teisipäev, 13. mai 2014

Nuudlisupp kala ja Hiina lehtkapsaga


Peale emadepäevakooke ja muud head-paremat, mida nädalavahetusel nautida sai, võiks ehk nädala alguses valmistada midagi tervislikku:) See on üks kergelt vürtsikas natuke teistmoodi riisinuudlite ja lõhega supp, kuhu lisasin ka Hiina lehtkapsast ehk pak choi'd. Pärast seda, kui avastasin selle aedvilja lõpuks ka Eestis müügil olevat, on see üsna sageli mu kööki juhtunud. Kirjutasin pak choi'st siin ja panin kirja ka ühe lihtsa retsepti.

Ajakirjast Time aga avastasin eelmisel nädalal toreda loetelu kaheksast toidualasest filmist, mida vaadata tasuks koos treileritega. Kusjuures, nimekirjas on ka mõned sellised filmid (Ratatouillle,  Julie&Julia, Food, Inc), mida ka blogis olen rohkem kui korra maininud. Kahjuks aga ei ole ma kõiki neid kaheksat linateost ise veel näinudki, niiet tuleb lähiajal see viga parandada ... :)

Kas on kellelgi veel soovitusi, millist söögiteemalist filmi tuleks kindlasti vaadata või on mõni, mille puhul võib öelda, et see on sind eriliselt mõjutanud? Väga huvitav oleks seda lugeda!

Aga supi jaoks läheb vaja:
120 g riisinuudleid
u liiter kala- või köögiviljapuljongit
3 suurt küüslauguküünt 
u 3 cm pikkune jupp ingverit
1-2 sl sojakastet
200-250 g pak choi'd ehk hiina lehtkapsast
300-400 g nahata kalafileed
paar rohelise sibula vart (soovi korral)

Koori ja purusta küüslauguküüned. Viiluta ingver, viilud purusta. Aseta need koos puljongi ja sojakastmega potti ning lase keema tõusta. Aseta potile kaas, alanda kuumust ja lase u 10 minutit õrnalt keeda. Võta ingver ja küüslauk välja. Lisa nuudlid puljongisse ja lase 5-6 minutit (või vastavalt pakendi juhistele) edasi podiseda kuni need on küpsenud. Jaga nuudlid tange kasutades nelja kausi vahel. 

Viiluta pak choi u poole sentimeetri jämedusteks ribadeks. Lisa puljongisse ja lase kaane all kergelt podiseda kuni selle valged osad on pehmed (u 5 minutit). Võta sõela ja suurema lusika abil hiina lehtkapsa ribad välja ning jaota samuti kaussidesse. 

Tükelda kala, lisa puljongisse. Keera kuumus maha ja lase puljongil u minut kaanel all seista kuni kala on ka küpsenud. Tõsta poti sisu kaussidesse ning puista soovi korral peale hakitud rohelist sibulat ja niristada veel sojakastet.


Kommentaare ei ole: