esmaspäev, 27. veebruar 2012

Piimašokolaadi brownie

See on täpselt sama aastatepikkune lemmik-kook, aga tehtud seekord mandlitükkidega piimašokolaadi ja mandlijahuga. Soovisin lihtsalt näidata, kuidas tuleb välja sama kook piimašokolaadist, sest mõnede inimeste jaoks on piimašokolaadi kasutamine koogi küpsetamisel natukene võõras ja tekitab küsimusi, samas aga on tulemus väga maitsev!:)

Minu süda kuulub küll jäägitult tumedale šokolaadile, aga on inimesi, kes armastavad piimašokolaadi rohkem (uskumatu küll, aga täitsa tõsi):) Ja nende rõõmuks siis valmibki aeg-ajalt selline variant, mille šokolaadivalik sõltub sellest, millist šokolaadi parajasti kapis on. Seekord oli üks 300 grammine mandlitükkidega ja üks 100 grammine tikrimaitseline mandlitükkidega piimašokolaad, mõlemad kodumaised. Suuremast šokolaadist siis 2/3 sulatasin ära ja viimase kolmandiku hakkisin koos väiksema šokolaadiga tükkideks. Tegelikult lõikusin ma ka pool Snickersit koogi sisse;-)


Koogi jaoks on vaja:
400 g (mandlitükkidega) piimašokolaadi
180 g jahvatatud pähkleid v mandleid v mandlijahu
100 g võid
100 g (rafineerimata roo)suhkrut
4 muna


Sulata või ja 200 g šokolaadi. Sega juurde jahvatatud pähklid v mandlid v mandlijahu, munakollased ja suhkur. Lisa ülejäänud 200 g šokolaadi tükkideks hakituna. Vahusta munavalged ja sega õrnalt spaatliga alt üles tõstes ja samal ajal kaussi keerates šokolaadisegu hulka.

Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 23x34 cm ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures u 20 minutit.


2 kommentaari:

Katrin Kollist ütles ...

Tere Silja. Millist šokolaadi sa selle browni tegemisel kasutasid?

Silja Luide ütles ...

tere Katrin, selle brownie puhul kasutasin seekord kodumaiseid ehk Kalevi šokolaade, üks oli 300 g Kalevipoeg (mandlitükkidega piimašokolaad) ja teine oli 100 g tikrimaitseline mandlitükkidega piimašokolaad. Ja siis pool Snickersit tükeldasin retseptiväliselt ka sisse, aga võib vabalt ka terve panna:)