teisipäev, 16. oktoober 2012

Aedviljasupp ahjukanaga



Üks sügisene lihtne köögiviljasupp ahjukanaga. Terve kana asemel kasutasin seekord kanarinnafileesidd, mis maitsestatuna ohtra oliiviõli ja sidrunimahlaga ning peekonisse keeratuna tulevad ahjust välja üllatavalt mahlastena. Et siis nagu ahjukana kiirabi või nii;-) Niimoodi võib kana ka salati või pasta juurde küpsetada - lihtne ja kiire valmistada, tulemus on aga üllatavalt hea!:)

Pildistas Katrin!

Supp:
1 väike sibul
2 varssellerit
2 küüslauguküünt
1,5 l kanapuljongit
2 keskmist porgandit
2 kartulit
1 suvikõrvits
2 ahjus küpsetatud kanarinnafileed
extra virgin oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

Ahjukana:
2 kana rinnafileed
soola, pipart
extra virgin oliiviõli
poole sidruni mahl
4-6 viilu peekonit

Määri kanafileed oliiviõliga kokku, maitesta soola ja pipraga. Pigista peale poole sidruni mahl ja mässi kumbki filee 2-3 peekoniviilu sisse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit kuni kana on läbi küpsenud. Kui soovid krõbedat peekonit, siis keera ahju ülagrill tööle pärast kana valmis küpsemist ja lase kanal seal all veel minut-paar olla.

Haki sibul, küüslauk ja varsseller. Kuumuta potipõhjas õli ja prae selles aedviljad madalal kuumusel pehmeks (u 8 minutit). 

Lisa puljong, tükeldatud kartul ja porgandid ning keeda mõned minutid. Lisa tükeldatud suvikõrvits, keera kuumust vähemaks ja lase veel u 5 minutit podiseda kuni kõik komponendid on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri soojalt koos tükeldatud kana ja peekoniviiludega ning nirista peale oliiviõli.

Kommentaare ei ole: