neljapäev, 7. juuni 2012

Rabarberikook martsipani ja beseega



Martsipan ja rabarber koos on superhead ning besee omakorda paneb veel I-le täpi peale:) Rabarberikook on parajalt mahlane, hapu ja magus - nagu üks hea kook olema peab:) Ma armastan martsipani, niiet see kook on üks mu rabarberihooaja lemmikuid, kuigi vist kõige rohkem meeldib mulle ikkagi kohupiima-juustukook:) 

Põhi:
2,5 dl nisu- v riisijahu (kasutasin riisijahu)
3 spl suhkrut
85 g võid
2 munakollast
noaotsatäis soola

Täidis:
100 g martsipani
2 munavalget
5 dl hakitud rabarberit
1 dl suhkrut
kaneeli (soovi korral)

Pane jahu, suhkur ja sool köögikombaini, lisa külmad võitükid ning töötle puruks. Lisa munakollased ja töötle ühtlaseks. Võid taina teha ka noaga hakkides/lusikaga segades v kätega pudistades/sõtkudes. Suru taigen ettevalmistatud 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele (u 1,5 cm kõrguselt) ja pane 10 minutiks sügavkülma. Seejärel torka taigen kahvliga tihedalt läbi ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Täidise jaoks riivi martsipan, tükelda rabarber õhukesteks viiludeks ja vahusta munavalged. Sega rabarber riivitud martsipani, suhkru ja munavalgevahuga. Pane segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 20-25 minutit. Lase koogil enne lahtilõikamist jahtuda. Kõige parem on kook samal päeval, aga järgmiseks niikuinii ei jätku;-)


Kommentaare ei ole: