teisipäev, 12. juuni 2012

Maasika-semifreddo



Kuigi rabarber ei ole praegu enam nii õrn kui noorukesed kevadised varred ja vajab juba koorimist, siis rabarberimagustoite tuleb blogis sel hooajal kindlasti veel:) Praegu aga vahele üks maasikaretsept, sest maasikaaeg möödub Eestis alati kui unenäos. Mul on alati tunne, et alles sai Jaanipäeva paiku esimesi suuri ilusaid magusaid maasikaid ja juba ongi peenralt viimased pisikesed maasikaraasud kokku korjatud. Kodumaiseid maasikaid jätkubki paraku ainult u paar nädalat ehk maasikaaeg on Eestis nii üürike, et hakkan juba tasapisi ka maasikaretsepte blogisse panema, et kui saabub hetk, et "tähelepanu, valmis olla, start!", siis on juba lemmikud välja valitud:)

Eelmisest aastast on mul blogis juba üks maasikakook ning mõned maasikatega imehästi sobivad juustukoogid nagu nt see, see, see ja see. Muidugi soovitan valmistada ka ühte mu enda lemmik-magustoitudest ehk maasika-rabarberi-ingveri kisselli kohupiimakreemiga ja mandlilaastudega kreemjat vaniljemaitselist kohupiimakooki. Või siis hoopis panna cottat maasikakastmega:)

Semifreddo on mõnusalt värskendav ja jahutav maasikamaius, mis sobib nii kuumal suvepäeval nautimiseks kui ka õhtuse grilli lõpetuseks. Sellest kogusest jätkub u 10-le. Ja seda on äääääääärmiselt lihtne teha!:):):)


Semifreddo: 
300 g maitsestamata kohupiimapastat
200 ml vahukoort
4 spl amarettot
150 g suhkrut
300 g maasikaid

Haki maasikad, sega need kausis rummi ja suhkruga ning lase vähemalt 1 h maitsestuda. Sega  maasikad ja välja tulnud mahl vahustatud vahukoore ja kohupiimapastaga. Pane toidukilega vooderdatud u 1 liitri suurusesse vormi, kata vorm toidukilega ja lase üleöö sügavkülmas seista. Serveerimiseks kummuta vaagnale, lõika kuuma vette kastetud noaga viilud ja serveeri koos värskete maasikate v maasikakastmega.


Kommentaare ei ole: