esmaspäev, 12. oktoober 2015

Maailma lihtsaim seksikaim salat ja kutse koolitusele

Homme, 14. oktoobril on gluteenivabade toitude töötuba eriti hea kohvi kodus Gourmet Coffee City's. Täpsem info on olemas ürituse lehel FB-s. Räägime erinevatest jahudest ja nippidest nisujahuta küpsetamisel. Olete kõik oodatud! :)



Salati retsept pärineb Jamie Oliverilt, kes ise ütleb: "Trust me, this fig salad recipe will blow your socks off – it's beautifully creamy, sweet and salty". Tuntud telekokk armastab enda sõnul seda salatit, sest lisaks asjaolule, et see on uskumatult vähe vaevanõudev, on salat ka suurepärane kreemja juustu, magusate viljade ja soolase singi kooslus. Ja salati nimi "The easiest sexiest salad in the world" on samuti Jamie enda pandud:) 

Omalt poolt võin kinnitada, et see on tõesti imemaitsev ja ülilihtne ning kuna see on eriliselt popp ka meeste hulgas, siis on seda siin majas juba mitmeid kordi taldrikule kokku kuhjatud:) Ajakulu on minimaalne ja täiesti pöördvõrdeline sellest saadava maitsenaudinguga (mis on loomulikult maksimaalne!):) Kui kõik niiiiii head asjad taldrikule panna, siis saabki ju tulemuseks olla ainult midagi eriliselt maitsvat?!:) Ja ei saa jätta mainimata, et salat on ideaalne veinikõrvane ;-)


Buffalo ehk pühvlipiimast valmistatud juustu asemel võid soovi korral kasutada muud (aga võimalikult kreemise sisuga) mozarella't; Itaalia singi asemel mõnda kodumaist toorsuistusinki (mina  pildil oleva salati puhul tegingi seda); basiilikulehed võid asendada rukolaga. Kogustesse (va kaste) suhtu loominguliselt :) 

4 viigimarja
4 viilu Parma sinki või prosciutto't
1 buffalo mozzarella
basiilikulehti

Kaste:
6 sl extra virgin oliiviõli
3 sl sidrunimahla
1 sl vedelat mett
meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart

Lõika viigimarjadele ristid sisse neid mitte päris lõpuni läbi lõigates. Pressi sisu alt poolt väljapoole, et see oleks paremini näha. Aseta viigimarjad alusele, lisa iga vilja kohta üks singiviil. Lisa mozzarella ja puista peale basiilikulehti või rukolat. Sega kastmeained omavahel ja nirista salatile. Serveeri krõbeda koorikuga saiaga, et serveerimisaluselt kõik sinna valgunud mahlad kätte saada.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga mis teeb salati seksikaks?

Silja Luide ütles ...

Kirjuta Jamie'le ja uuri järgi ;-)

omalt poolt võin anonüümsele kommentaatorile öelda (klassikuid tsiteerides), et ilu on vaataja silmades :) ehk soovitan asju väikese huumoriga võtta ja need tunduvad raudselt palju ilusamad (ja äkki ka seksikamad?!) :)

Cassata majaemanda märkmed ütles ...

Tänud selle imelise salati jagamise eest. Just vaevasime pead, et millist salatid pakkuda veinikoolitusel ja see see on, seksikat salatit pakumegi. Imeline kooslus. Täname veelkord.

Silja Luide ütles ...

suur rõõm kuulda, et meeldis ja tänud tagasiside eest! suur aitäh meie kõigi poolt Jamiele :) :) :)