reede, 18. mai 2018

Kohupiimakreem martsipani ja marjadega



Et saaks juba vähem kui kuu aja pärast jälle hakata sügavkülma uute värskete marjadega täitma nagu korralikele eestlastele kohane, tuleb enne vanad marjad jm asjad eest ära süüa ju ;-) Kui veel leidub seal marju, siis soovitan neil, kes eriti üldse kokata ei viitsi, teha seda ülilihtsat magustoitu. Kuna valmistamine on nii lihtne, et ei käi üle jõu ka pere pisematelgi liikmetel ja aega kulub u 10 minutit, siis jagasin retsepti emadepäeva puhul ka eelmise nädala Laupäevaleht LP-s koos teiste sama lihtsate roogadega. Minu ema veel ekstra ütles mulle, et talle mu lugu väga meeldis :) Kuigi kahtlustan, et see oli nende pesto, juustu ja tomatiga croissant’ide pärast :D Igal juhul loodan, et nii mõneski kodus saadi artiklist ja retseptidest inspiratsiooni! 

Ühtviisi nii mahedalt magus kui ka kergelt hapukas, mõnusa mandlimekiga magustoit viib keele alla. Soovitan kasutada võimalikult suure mandlisisaldusega martsipani (poodides müüakse ka üle 60%ilise mandlisisaldusega variante. Seda on lihtsam käsitseda, kuna ei ole nii kleepuv, ning see on ka vähem magus ja tugevama mandlimaitsega. Riivimiseks tasub martsipani enne külmkapis hoida või asetada kümneks minutiks sügavkülma.

Olen teinud seda desserti erinevate marjadega ja panin kaks versiooni kirja. Vabalt võib kasutada näiteks mustikaid ja mustikajogurtit, mulle eriti meeldib Alma Kreeka jogurt mustikatega. Kusjuures, see on väga vähese lisatud suhkruga ja kalorivaene - järjekordne hea näide sellest, kui häid ja tervislikke piimatooteid Eestis on, eriti võrreldes teiste riikidega.

Soovin kõigile imetoredat ja päikselist nädalavahetust!!!


Vaarikatega kreem

600 g (2 pakki) vanillimaitselist kohupiimapastat
100-200 g martsipani
400 g vaarikaid
vedelat mett (soovi korral)
mündilehti

Pane kohupiimapasta kaussi ja tükelda või riivi sisse martsipan. Sega läbi, seejärel sega õrnalt hulka marjad. Kui vaarikad on sügavkülmast, siis kindlasti sulata need enne ja lisa kreemile koos vedelikuga.

Jaga magustoit nelja pokaali või kausi vahel, puista peale mündilehti ja nirista pisut mett, kui soovid magusamat desserti.

Maasikatega kreem

300 g (1 pakk) vanillimaitselist kohupiimapastat
370-400 g (1 tops) maasikamaitselist jogurtit
100-200 g martsipani
400 g maasikaid
vedelat mett (soovi korral)
mündilehti

Pane kohupiimapasta koos jogurtiga kaussi ja tükelda või riivi sisse martsipan. Sega läbi, seejärel sega õrnalt hulka marjad. Kui maasikad on sügavkülmast, siis kindlasti sulata need enne ja lisa kreemile koos vedelikuga, kui seda liiga palju ei ole. Suuremad maasikad lõika tükkideks.

Jaga magustoit nelja pokaali või kausi vahel, puista peale mündilehti ja nirista pisut mett, kui soovid magusamat desserti.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga maitsev!:) Mina tänan.

Silja Luide ütles ...

aitäh, suur rõõm seda kuulda! :) :) :)