teisipäev, 7. juuni 2011

Rabarberikeeks mandlilaastude ja kardemoniga

Keeks!!! Aga rabarberi, kardemoni ja mandliaastudega, mis koos teevad keeksist väga maitsva koogikese. Tegin eile selle keeksi, võtsin külla kaasa ja u 3-4 tunni pärast koju tulles oli ikka veel juba välisuksest sisse astudes tunda head koogi ja kardemonilõhna:) 

130 g võid
130 g suhkrut
3 muna
170 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni
20 g mandlilaaste
250-300 g rabarberit

Vahusta toasaoe või suhkruga ja lisa vahule ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kardemon ning lisa muna-või vahule ja sega ühtlaseks. Lisa taignale väikesteks tükkideks hakitud rabarber ja mandliaastud ning pane võiga määritud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi. Võid keeksivormi põhja ka mandlilaaste veel panna.

Küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit ehk kuni keeks on pealt kuldpruun ja sisse torgatud tikk jääb kuivaks. Jahtunud keeksile sõelu peale tuhksuhkrut. Juurde sobivad eriti hästi vaniljejäätis ja -kaste.

Kommentaare ei ole: