teisipäev, 10. jaanuar 2012

Basiilikumuffinid kuivatatud tomatite ja juustuga



Vaja läheb:
1 pk (360 g) Vilma muffinipulbrit basiilikuga
500 g maitsestamata jogurtit, keefiri v petti
1 dl sulatatud võid
5 suuremat kuivatatud tomatit õlis
100 g riivitud juustu

Sega jogurt vm piimatoode, 50 g riivjuustu ja peenelt hakitud tomatid muffinipulbriga. Kui kasutad kuivatatud tomateid, mis ei ole õlis, siis võid sulatatud võid natukene rohkem panna. Sulata või ja lisa  muffinisegule.

Pane segu muffinivormidesse. Kuna sellest pulbrist tehtud muffinid kerkivad vähem, kui tavalised, siis võid vormid ääreni täis panna, mitte ainult 2/3 ulatuses täita nagu tavaliste muffinite puhul reeglina teha tuleb. Raputa muffinitele peale ülejäänud riivjuust ja küpseta ahjus 190 kraadi u 20 minutit, kuni muffinid on ilusad kuldpruunid ja sisse torgatud tikk jääb kuivaks. Võta muffinid ahjust, lase vormis natukene aega taheneda ja tõsta siis restile jahtuma. Sellest kogusest saime 17 muffinit.


5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ülimaitsvad muffinid, aga suur tegu, et muffinivormist kätte saada. Olen üsna algaja muffiniküpsetaja, seepärast küsmus: kas erinevate firmade muffinivormidel on ka mingi kvaliteedivahe? Kui on, siis milliseid eelistada?

Silja Luide ütles ...

rõõm kuulda, et muffinid Sulle meeldisid!:)

kas Sa pabervorme ikka kasutasid? Kui Sa pabervorme ei kasuta, siis peaks vormid enne võiga kokku määrima ja jahuga üle puistama, aga paberist muffinivormid on alati kindlapeale minek:)

Anonüümne ütles ...

olid paberist vormid. Pool muffinit jäi paberi külge. Mis firma vorme Sin akasutad? Ehk on tõesti ka paberil oma kvaliteedivahe.

Silja Luide ütles ...

kahjuks ei oska siinkohal aidata, sest mina kasutan täiesti suvalisi pabervorme ja ei ole kuulnud, et erinevatel vormidel kvaliteedivahe oleks. küpsetan muffineid alati Tartus ja siin on vormid kapis olemas (kahjuks ilma pakendita). aga tore, et sa küsisid, sest käisin nüüd kapi sisuga lähemalt tutvumas ja pakendit otsimas ning avastasin sealt ka silikoonist muffinivormid - järgmisel korral katsetan nendega:)

igal juhul head küpsetamist Sulle ja loodan, et saad ikka muffinid vormist ilusti kätte!

Silja Luide ütles ...

nii, uurisin välja - meil kodus on Dr. Oetkari paberist muffinivormid:) nägin neist just kaubamajas müügil ka ;-) head küpsetamist!!!