kolmapäev, 25. aprill 2012

Pasta suitsulõhega

Kuna viimasel ajal on siin koogid ja magustoidud domineerima hakanud, siis võtsin ennast kokku ja tegin pildi ühest lihtsast, aga väga maitsvast pastast. Kasutasin seekord külmsuitsulõhet ja peale tõmbasin juustunoaga ohtralt õhukesi parmesaniviile. Parmesan on lihtsalt nii hea, et kui pool pastat on söödud ja juust otsas (no iga ampsuga läheb suhu ju ka viil parmesani):), siis viilutan tavaliselt uue koguse seda juustu pastale peale:) 

Tõeliselt hea, lihtne ja kiire toit - soovitan;-)


Vaja läheb:
u 250-300 g (täistera) makarone
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
1 dl valget veini
poole sidruni mahl
2 dl toidukoort
200 g (külm)suitsulõhet v -forelli
u 100 g parmesani
(värskelt jahvatatud) valget pipart
kirsstomateid  ja värsket tilli v basiilikut (soovi korral)

Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele (pane keeduvette kindlasti natukene õli ja soola), kurna ning pane potti tagasi.

Haki sibul ja küüslauguküüs. Prae sibulat pannil õli ja või segus madalal kuumusel vähemalt 5 minutit, kuni see hakkab klaasjaks muutuma. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja kuumuta veel paar minutit, aga vaata, et kumbki ei pruunistuks. Lisa sidrunimahl ja vein, sega läbi ja kuumuta u 5 minutit, kuni vedelikku on u poole vähem. Lisa toidukoor, tükeldatud lõhe, maitesesta valge pipraga ja kuumuta kastet veel mõni minut. Vajadusel maitsesta soolaga.

Vala kaste potti keedetud ja nõrutatud pasta peale, sega läbi ja serveeri kohe. Peale tõmba (juustu)noaga parmesanilaaste ja juurde sobivad hästi kirsstomatid ning till (mul oli till seekord sügavkülmast) või värske basiilik. 

Kommentaare ei ole: