teisipäev, 29. jaanuar 2013

Pähklikreemiga juustukook




Siin on üks IMELIHTNE kreemjas koogike, mida plaanisin algselt ka raamatusse (millest ma räägin siin ja siin) lisada, aga kuidagi sai maht enne täis, kui ma selle koogini jõudsin... :) Aga nüüd saangi seda hoopis blogis jagada:) Koogi valmistamisest on LP digilehes ja siin ka väike video (autor Tiit Blaat).



Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid
70 g võid

Töötle küpsised köögikombainis koos võiga ühtlaseks või sega purustatud küpsised sulatatud võiga ja suru segu ettevalmistatud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane vorm täidise valmimise ajaks külma. 

Täidis:
600 g toasooja toorjuustu
350-400 g toasooja pähklikreemi (1 purk, nt nutellat)
100 g sulatatud šokolaadi (tumedat v piimašokolaadi, aga miks mitte ka valget!?)

Katteks (soovi korral)
paar peotäit röstitud mandlilaaste, hakitud meelepärast šokolaadi, küpsisepuru, hakitud sarapuupähkleid, šokolaadilaaste, tuhksuhkrut või kakaopulbrit vms

Sega toasoe toorjuust visplit kasutades toasaooja pähklikreemiga ühtlaseks, vispelda hulka sulatatud šokolaad. Vala täidis vormi põhja peale, puista peale mandlilaastud ja hoia vähemalt 2 h külmas. Kui kasutad mõrudamat tumedat šokolaadi, siis lisa soovi korral ka 1-3 sl (tuhk)suhkrut. Valge ja piimašokolaadi puhul seda vaja ei ole ja mina ei lisa tegelikult ka tumedat šokolaadi kasutades üldse suhkrut - niigi jääb täpselt parajalt magus minu jaoks:)



NB! Kõik kolm koogipilti on teinud fotograaf Tiit Blaat!

Koogi täidisest saab teha ka lihtsalt magustoidu:) Selleks sega omavahel toasoojad toorjuust ja pähklikreem, aga šokolaadi võid välja jätta. Selle asemel võid sulatada nt 100 g nugatit, kui soovid, sest nii jääb maius kreemjam kui šokolaadiga tehes. Pildil olev magustoit ongi valminud nugatiga.


2 kommentaari:

Kärt ütles ...

Silja, uudishimutseksin, et milline köögikombain sul kasutuses on? Mul läks enda oma just katki ja otsin uut "töölooma" :)

Silja Luide ütles ...

Mul on juba aastaid (arvan, et kuskil 6-7 a kindlasti) kasutusel üks Philipsi köögikombain, millel on olemas ka tsitruse- ja mahlapress ning blender. Jube hea 4:1 variant:) Võrreldes nelja erineva aparaadiga võtab tunduvalt vähem ruumi ja kõik 4 funktsiooni töötavad veatult, niiet julgen soovitada:) Praegusel ajal ilmselt pakuvad juba paljud tootjad selliseid mitmefunktsiooniga masinaid, aga tol ajal oli see ainus ja ma olin jube õnnelik selle "leiu" üle:)