teisipäev, 15. jaanuar 2013

Tummised šokolaadimuffinid

Tõeliselt šokolaadised koogikesed, mis on ideaalsed külmal ajal tee või kohvi kõrvale maiustamiseks. Ma ise ennast muffinisõbraks ei pea, aga neid olen küll alati vähemalt paar tükki ikka ära söönud:) Võid muffineid valmistada nii nisu- kui ka riisijahust, samuti võid kasutada erinevaid meelepäraseid pähkleid. Šokolaadisort on samuti oma vabal valikul, kuigi mina eelistan alati 70 %-ilise kakaosisaldusega tumedat šokolaadi. 

Kuna muffinid valmivad ülikiirelt, siis võid neid vabalt pakkuda ootamatutele külalistele või lihtsalt kiirel ajal magustoiduks küpsetada. Tegelikult soovitan sõprade külla saabumisel küpsetada kohe kahekordne kogus, sest siis ei ole vaja karta, et muffinid liiga ruttu otsa saavad, aga kui tõesti peaks midagi alles jääma, siis pole muret, sest need šokolaadikeeksikesed on ka jahtunult väga head:)

Minu retsept ilmus ajakirja T&T jaanuari/veebruari numbris, pildi tegi Marju - aitähhhhhh!:)


Šokolaadimuffinid:
80 g võid
100 g tumedat šokolaadi 
130 g heledat muscovado suhkrut
3 muna
80 g jahu (mina olen neid riisijahuga teinud)
näpuotsatäis soola
100 g hakitud tumedat või valget šokolaadi
50 g Kreeka, pekaani- vm pähkleid

Haki või ja 100 g šokolaadi tükkideks ning sulata kas vesivannil, paksupõhjalises potis pidevalt segades või mikrolaineahjus. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa sulatatud šokolaad ja vahusta ühtlaseks. Sega sool jahu hulka ja lisa segades ülejäänud tainale. Haki ülejäänud 100 g šokolaadi ja pähklid ning sega samuti taina hulka.

Jaga tainas 12 silikoonist või pabervormiga vooderdatud muffinivormi. Vormid võib ääreni täis panna, sest tainas ei kerki küpsetamise ajal eriti palju, jahtumise ajal aga vajuvad muffinid väiksemaks.

Küpseta ahjus 190 kraadi juures 20 minutit kuni tainas on tahenenud. Lase muffinitel vormis u 10 minutit jahtuda ning tõsta seejärel restile, et need lõplikult maha jahutada. 

Kaunistuseks sõelu peale kas tuhksuhkrut või kakaopulbrit. Muffinid on väga maitsvad nii soojalt kui ka külmalt.

Head küpsetamist!:)

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere. Kysin yldse mitte teemasse mineva kysimuse ilmselt. Vaatasin et väga ilusad pildi Teil Mis aparaadiga Te pildistate?

Silja Luide ütles ...

aitäh muidugi komplimendi eest, aga see muffinite pilt, samuti eelmise postituse beseekattega koogi foto, on Marju Randmeri tehtud, kellel on canoni aparaat. ma ise pildistan hetkel veel sony nex 5-ga.

nelelaidvee ütles ...

Väga head muffinid! Tegin mandlijahuga ja lisandiks panin kirsse. Maitses nagu šokolaadi fondant, aga vähema võiga :)

Silja Luide ütles ...

rõõm kuulda, Nele! ja aitäh tagasiside eest - ma neid muffineid pole veel mandiljahuga ise teha proovinud :)