reede, 27. november 2020

Õhulised banaanipannkoogid


Pannkoogid on üllatavalt populaarsed :) Mul on siin blogis mitmeid erinevaid väikeseid pannkooke (nt kookospiimaga, õunte ja kaerajahuga, kohupiimaga, baanidega, spinatiga), lisaks veel ühed suured ning mitu erinevat kohupiimasõrniku ja tatrapliini retsepti ning kõiki neid vaadatakse igapäevaselt. Paar retsepti on isegi blogi paremal alumises ääres nähtava TOP 10 hulgas. Lisaks leiab erinevaid versioone neist ka Nädalalõpuleht LP toiduküljel, mida ma iganädalaselt teen. Viimati näteks Jüri Muttika üliahvatlevad soolased pannkoogid. Tänases lehes, mis on pühendatud Eesti elu enim mõjutavatele inimestele, leiab toiduosas hästi toredate inimeste hommikusöögieelistused. Ja ka neist mitmele on pannkoogid vägagi meelepärased;) Kahjuks täna veel loole linki jagada ei saa, sest online'i läheb mu artikkel homme, aga paberil on samuti kõik ilusti olemas :-)

Seega olen aru saanud, et häid pannkoogiretsepte ei ole kunagi liiga palju ja kuna niikuinii küll küllale liiga ei tee, siis panen neid ikka juurde. Seda enam, et ise tahan pidevalt erinevaid põnevaid ja maitsvaid asju katsetada, mitte ühe või paari kindla retsepti või roa külge takerduda. Mitte et see ka kuidagi halb oleks, kui inimesel on üks või mitu nö lollikindlat retsepti, mida ta koguaeg teeb, vaid asi on ikka minus - mulle lihtsalt meeldib pidevalt midagi uut ja põnevat toiduvaldkonnas avastada, välja mõelda, katsetada jne :) 

Ühed banaaniga pannkoogid mul siin tõesti juba on (üleval link), aga need on jälle teistsugused, sest ma mitte ei püreestanud banaani kahvliga, vaid lõikasin hoopis viiludeks :) Tulemus oli igati hea, nii et julgen soovitada, kui nädalavahetusel on väheke vaheldust vaja. 


Seest kohevad ja pehmed, väljast krõbedad pannkoogid on parajalt magusad ning sobivad kokku erinevate lisanditega alates värsketest marjadest, vanillijäätisest ja kondenspiimast lõpetades mee, vahtrasiirupi ja maasikamoosiga. 

Tasub kasutada võimalikult küpseid tumeda koorega mesimagusaid banaane; kui banaanid ei ole veel mesimagusad, siis soovitan 1-2 supilusikatäit suhkrut lisada. 

Gluteenivabade pannkookide jaoks soovitan kasutada maisi- ja riisijahu ning lisada ühe teelusikatäie küpsetuspulbrit.

Vaja läheb:
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 muna
3 sl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
2,5 dl täispiima 
1 sl õli
2 viilutatud banaani
selitatud võid või õli praadimiseks
serveerimiseks marju, tuhksuhkrut, vedelat mett, röstitud pähkleid, moosi, jäätist, kondenspiima vms

Sega sõelutud jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Teises kausis klopi vispliga munakollased, suhkrud, piim ja õli omavahel. Vala kuivained piimasegusse hulka ja sega õrnalt läbi. Aja tainas läbi sõela, et oleks kindel, et ei ole tükke. Aseta pooleks tunniks tahenema.

Vahusta munavalged pehmeks vahuks, viiluta banaanid. Sega mõlemad õrnalt taina hulka. 

Kuumuta pannil u 1 sl selitatud võid või õli keskmisest madalamal kuumusel ja tõsta pannile supilusikaga koogid. Küpseta kooke ühelt poolt paar-kolm minutit, seejärel pööra ümber ja lase veel umbes minut küpseda kuni pannkook on mõlemalt poolt kuldpruun. Serveeri meelepäraste lisanditega. Mina sõelusin peale pisut tuhkshkrut, niristasin veidi mett ja puistasin mõned marjad :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Need pannkoogid olid fantastilised! Hommikul küpsetatud pannkoogid olid ka pärastlõunal kohevad. Aitäh retsepti eest! :)

Silja Luide ütles ...

aitäh tagasiside eest! mul on tõeliselt hea meel, et need pannkoogid meeldisid :)