teisipäev, 4. oktoober 2011

Kohvimaitseline panna cotta


Panna cotta on üks magustoit, mida on imelihtne teha, aga millegipärast saab väga harva tõeliselt head kreemist panna cotta't, mis oma nime vääriline oleks. Olen panna cotta't nüüd mõned korrad teinud, aga kodus valmistasin seda esimest korda. Retsepti võtsin "Kohviraamatust", aga tegelikult võib kohvi ja alkoholi asemel kasutada pmst ükskõik millist muud mahla v püreed vastavalt sellele, millist maitset tahad v mille hooaeg parasjagu on. Praegu nt oleks igati asjakohane kasutada õuna- v ploomimahla v nendest valmistatud moosi:) Ja juurde sobivad igasugused marjad nii tervelt kui ka purustatud kujul,  eriti hea aga on see magustoit koos maasikatoormoosiga, milles on mõnusad suured maasikatükid!

See retsept on ainult vahukoorega, kuid ma arvan, et vabalt võib poole koguse koore asemel piima kasutada, sest tavaliselt ongi panna cotta's piima ja koort enam-vähem pooleks. Igal juhul isegi mulle, kes ma vahukoort üldse ei armasta, see panna cotta küll väga maitses:)

2 želatiinilehte v 10 g želatiinipulbrit
4 dl vahukoort
1 dl espressot vm kanget kohvi
0,75 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut, veel parem aga riivitud Tonka uba
1-2 spl brändit vm kangemat alkoholi, nt rummi, kuigi mina kasutasin hoopis Bailey's likööri

Pane želatiinilehed külma veega pehmenema v sega želatiinipulber veega vastavalt pakendi juhistele.

Kuumuta potis vahukoor, kohv ja suhkur. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sega želatiinileht v lahustunud želatiinipulber kuuma vahukoore hulka. Lõpuks lisa vaniljesuhkur v peenelt riivitud (Microplane'iga) Tonka uba ja alkohol.

Vala segu pokaalidesse v kausikestesse ja hoia vähemalt 5 h külmas, veel parem üleöö. Serveerisin koos riivitud tumeda šokolaadi ja maasikatoormoosiga.


Kommentaare ei ole: