kolmapäev, 5. detsember 2012

Magus kiusatus - saigi valmis:)

Ja ongi meie raamat valmis!:) Ei saa küll öelda, et "kaua tehtud, kaunikene", sest meil ei olnud selle tegemiseks eriti palju aega ette nähtud, aga minu arvates väga kaunis sai ta ikkagi:) Mina võin seda vast öelda, et raamat on "ilus" ilma, et mind saaks enda kiitmises süüdistada, sest pildid ja kujunduse tegid teised inimesed. Ahvatlevate fotode autor on Marju Randmer, kellega me teeme juba kevadest saadik koostööd ajakirjale Toit&Trend, ning kujundus valmis tema ja Jan Garšneki koostöös. Suur aitäh Teile!!! 

Minu poolt on kirjutatud kõik retseptid ja muud jutud lähtudes põhimõttest, et koogi küpsetamise võtaks ette ka muidu mitte väga suured kokkajad. Blogi retsepte ei hakanud raamatusse kopeerima, vaid sinna said enamjaolt täitsa uued koogid jm küpsetised, et blogilugejatel põnevam oleks. Raamatust on Marju juba rääkinud siin ja ma ise siin, niiet täna ei hakka sellest pikemalt rääkima, vaid jagan ühte raamatust pärinevat ülilihtsat ja maitsvat šokolaadikoogiretsepti ning edastan mõned kutsed:)


Järgmisel teisipäeval on kõik meie kallid blogilugejad ja muidu sõbrad oodatud koos meiega tähistama raamatu ilmumist, raamatu retseptide järgi tehtud kooke sööma ja veiniklaase kokku lööma. Kõik on teretulnud ja ruumi on kõvasti, niiet karta ei ole, et keegi ära ei mahu!:) Kohtume Solarise Apollos 11. detsembril kell 5 õhtul!:) 

NB! Marju tegi esitluse kohta FB-s eraldi lehe, kus saate märkida, kas olete tulemas - teame siis kooke küpsetades arvestada:)




Homme aga toimub Baltika kvartalis (aadressil Veerenni 24) Bazaar by Loomeinkubaator (lugeda selle kohta saab veel siit), kus meie Marjuga pakume raamatu retseptide järgi tehtud kooke. Aga lisaks meile on oma hõrgutistega kohal Nami-Nami retseptikogu looja Pille Petersoo (suur aitäh Sulle, Pille, organiseerimise eest), tuntud kondiiter Heidi Park ning toidublogijad Eneli Kaarna ja Liina Vahter. Ja meie koogiraamatut saab seal samuti osta (soodsalt, muideks)!:)

Lisaks allpool olevale tummisele pähklitega šokolaadi-brownie'le pakun homme ka mõnusat gluteenivaba pohlamoosiga pähklikooki ja kui jõuan, siis ka lahtist suitsukana-pirukat ehk quiche'i. Üks kookidest, mida ma homseks kindlasti küpsetan, on mahlane kohupiima-purukook (järgmisel pildil). Raamatus on see õunte ja pohladega, homme saab aga kirssidega varianti proovida:) 



Laupäeval kell 10.00 on Kanal 2 eetris kokasaade Lusikas, kus kokkame koos Mari-Liisiga. Marju teeb rootslaste lemmik-kooki Kladdkakat, mina laimiga juustukooki ja ühe mõnusa patee seaküljest, peekonist ja maksast. Vabandust järgmise pildi kvaliteedi pärast, aga kuna selles saates fotograafi ei olnud, siis on pilt tehtud minu telefoniga :)



See siin on üks hästi lihtne Kreeka pähklitega brownie raamatust, mida saab maitsta nii homme Bazaaril kui ka järgmisel teisipäeval Apollos:)  Seda retsepti jagan ka homme hommikul raadio Elmar kuulajatele otse-eetris kell 9.35, niiet olge kuuldel:):):)

PS lähenevate jõulude puhul läks homse koogi sisse peotäis kuivatatud jõhvikaid ka ;-)


125 g tumedat šokolaadi
125 g võid
150-200 g (rafineerimata roo)suhkrut
1 sl piima
4 muna
2 sl nisu-, rukki- v riisijahu
100 g Kreeka pähkleid

Haki või ja šokolaad tükkideks ning sulata madalal kuumusel paksupõhjalises potis või vesivannil.

Sega piim ja suhkur sulanud šokolaadi-või segu hulka. Lisa ükshaaval munad segades muna enne tainaga ühtlaseks kui järgmise lisad. Seejärel sega hulka jahu ja hakitud Kreeka pähklid.

Vala tainas 23X34 cm küpsetuspaberiga kaetud kandilisse ahjuvormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit. Ahjuplaaditäie tegemiseks korruta kogused kahega.


8 kommentaari:

Diana ütles ...

Palju õnne raamatu valmimise puhul! Tuleb tunnistada, et päkapikud on selle minu jaoks juba soetanud aga oma kätte saan selle kahjuks alles jõuluvana külastusega :).

Siiski, on, mida oodata! :))

Silja Luide ütles ...

väga lahe, Diana, et Sul sellised tublid päkapikud on!:):):)
aga ehk senikaua mõni brownie v juustukook siit blogist ajab asja ära? :) jõuludeni pole õnneks enam palju aega ka ;-)

Andra Kalda ütles ...

Oi, peaks ka jõuluvanale kirjutama! Väga hea mõte :) Uskumatu, et nii väikse ajaga saite nii hea asjaga valmis! Õnnesoovid ja kiitused!

Silja Luide ütles ...

suur-suur aitäh, Andra! aeg oli lühike jah - endale tundub ka natukene uskumatu, et tähtaegselt valmis jõudsime:)

Anne ütles ...

"Magus kiusatus" sai täna kingina viidud ühele heale sõbrannale. Antud raamatust olid vaimustuses nii kingi saaja, külalised kui ka ma ise! Retseptide paigutus aastaaegade kaupa on väga vahva idee, kiitmata ei saa jätta pilte! Aitäh ja ilusat jõuluaega!

Silja Luide ütles ...

Suur rõõm on seda lugeda, Anne :) Aitäh!!!
Loodan, et koogid ka maitsevad ja soovin ilusat jõuluaega Teilegi! :)

Kaare ütles ...

Mina sain täna hilistelt päkapikkudelt "Magusa kiusatuse" Sinu kirjutatud pühendusega. Aitäh ilusate soovide eest! Raamat on samuti imearmas :)

Silja Luide ütles ...

Suur aitäh, Kaare, ilusate sõnade eest!
Sinusugusele profile vist üsna kasutu, aga ehk Su lastele varsti paras lihtsamate asjadega kätt harjutada :):):)