esmaspäev, 31. detsember 2012

Pähklite ja kuivatatud jõhvikatega fudge

Hakkasin siin kirjutama väikest kokkuvõtet aastast, aga tundub, et läheb pikemalt, samas aga aasta-lõpupidustused hakkavad juba vaikselt peale pressima, niiet tuleb vist pooleli jätta ja esimesel võimalusel jätkata ...:)

Seniks jagan aga ühte mõnusat šokolaadi-fudge'i retsepti, mida jõuab veel ilusti aastavahetuse-lauale valmistada. Need hõrgud šokolaadikommid on tõeliselt maitsvad ja ülilihtsad teha:) Mulle meeldib, kuidas tume 70 %-ilise kakaosisaldusega (mõru)šokolaad ja kondenspiim siin teineteist ideaalselt taskaalustavad, mille tulemuseks on suussulavad pehmed kommid. Võid kasutada ka väiskema kakaosisaldusega šokolaadi, kuid mida suurema kakaosisaldusega ja mida mõrudam, seda parem jääb tulemus:) Minu arvates on see fudge nii ülihea kingitus kui ka suurepärane magustoit igal ajal ja igas kohas:) Ei ole veel tõesti kohanud inimest, kellele see ei meeldiks. Pigem vastupidi - alati küsitakse kas juurde või palutakse retsepti:)

Kes aga vajab veel inspiratsiooni, siis selles Õhtulehe artiklis aastavahetuse toitudest on palju huvitavaid ideid (ja paar minu retsepti ka). 

Pildi tegi Marju ja see ilmus koos retseptiga eelmises (nov/dets 2012) ajakirja Toit&Trend numbris (nime all "Jumalikud šokolaadikommid") :)



Vaja läheb: 
350 g tumedat 70% kakaosisaldusega mõrušokolaadi
400 g magusat kondenspiima
30 g võid
2-3 sl brändit (soovi korral)
100 g mandleid ja/või Kreeka, India ning sarapuupähkleid
50 g kuivatatud jõhvikaid v kirsse


Pane tükeldatud šokolaad, kondenspiim, või ja brändi paksupõhjalisse potti ning kuumuta segu pidevalt segades madalal kuumusel kuni šokolaad on sulanud. Võta pott pliidilt ja lisa mandlid ja/või pähklid ja kuivatatud jõhvikad v kirsid. Soovi korral haki nii kuivatatud jõhvikaid ja kirsse kui ka mandleid ja pähkleid väiksemaks, aga võid need kõik lisada šokolaadisegu sisse ka tervena.
Vala šokolaadisegu fooliumiga kaetud väiskemasse neljakandilisse vormi (nt 20X20 cm suurus) ja pane külma tahenema. Kui kommidega on kiire, pane vorm sügavkülma. Kui mass on kõvaks muutunud, siis lõika see meelepärasteks tükkideks. Hoia šokolaadikomme külmas.




Soovin kõigile eriliselt lõbusat aastalõppu!!!

Kommentaare ei ole: