neljapäev, 3. oktoober 2013

Ahjupeedi-porgandisupp



Kiirel ajal kiire supp - inspiratsioon eelmise aasta sama (kiire) aja supist :) Pole suurt muud vaja teha, kui puhastatud juurikad ahjus ära röstida, natukene keeta, püreerida ja nautida. Mõnus soe ja igati tervislik supp:)

Kui ma tavaliselt koorin nii porgandid kui ka peedid korralikult ära, siis praegusel juhul, kui need on kasvatanud mu oma sugulased ehk ma tean, et ei ole kasutatud mingit keemiat, siis ma lihtsalt kraapisin tiheda harjaga koored puhtaks ja pesin korralikult ära. Peale puistasin aga oma rõdu kastist võetud viimaseid basiilikulehti :)

Sellest kogusest saab üsna suure portsu suppi, vaja läheb:
8 väiksemat peeti
5 keskmist porgandit
3 väiksemat sibulat
3 küüslauguküünt
u 1 l kanapuljongit
soola, pipart, 1 tl suhkrut
sidrunimahla
feta juustu, tüümiani või basiiliku lehti

Puhasta harjaga porgandid ja peedid, sibulad ja küüslauguküüned koori. Lõika porgandid tükkideks, peedid ja sibulad sektoriteks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle õliga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 45-60 minutit kuni aedviljad on enam-vähem pehmed. 

Vala köögivili pannilt potti, lisa puljongit vastavalt sellele, kui paksu suppi tahad, ja keeda madalal kuumusel u 20 minutit kuni kõik komponendid on täitsa pehmed. Püreeri saumikseriga või osade kaupa blenderis või köögikombainis. 

Maitsesta soola, pipra, suhkru ja sidrunimahlaga, vajadusel lisa veel vett. Puista peale värkseid tüümiani- või basiilikulehti, haki fetakuubikuid ja naudi soojalt. 


Kommentaare ei ole: