neljapäev, 23. november 2017

Kiire avokaadopasta ja suur uudis :)


Mul on suur uudis! Mitte et see nüüd maailma mastaabis midagi olulist oleks;-), aga minu enda jaoks küll:) Nimelt on mu blogil nüüd oma FB-leht! Toidublogi Jagatud rõõm on alates pühapäeva õhtust lõpuks ka Facebook’is ja olen selle üle tõeliselt rõõmus, sest nüüd lõpuks saan hakata teavitama uutest postitustest ning jagama igapäevaselt huvitavat toidualast lugemist! Ma väga loodan, et leiate sealt endale põnevaid uudiseid ja häid retsepte ning hea lihtsa võimaluse kõigi uute retseptide jm postitustega kursis olla:)

Ja lubasin teada anda, kui veebis on olemas artikkel Alar Aksaluga, millest siin postituses kirjutasin. Nüüd on see saadaval portaalis Maitsed ja mainin igaks juhuks kohe ära, et täiesti tasuta :)

Täna aga jagan ühe tõeliselt lihtsa ja kiire (aega kulub 20-25 minutit) makaroniroa* retsepti. Minu retsept ja foto ilmusid mitmes Ekspress Meedia väljaandes, muuhulgas koos selle lõhe-pasta'ga näiteks Laupäevaleht LP-s armastatud Elo Mõttus-Leppikuga tehtud loo kõrval. Elost oli tõeliselt tore artiklit kirjutada ja ei saa jätta mainimata, et nii tema lambalihaga hartšo kui ka peedi-kitsejuustu suupisted olid imehead! Laupäevalehte saab osta muideks kuni reede õhtuni ;-)

Sel laupäeval on aga tänu Eesti mõjukamate isikute edetabelile toiduloo jaoks poole rohkem ruumi  kui muidu (hurraa!!!) ja tegin intervjuu eriti põneva persooniga, kes muidu oma eraelu kiivalt enda teada hoiab. Muuhulgas on ta ka kõrgel kohal mõjukate edetabelis ja teeb väga hästi süüa, kuid ei tarbi alkoholi, joo kohvi ega söö liha ning on enda sõnade kohaselt isegi kanepitõmbamise maha jätnud;-)

Avokaadoga pasta on kreemjas ja tervislik ning kui juust ära jätta, siis sobib ka veganitele. Kes aga soovib, saab makaronirooga toekamaks muuta lisades suitsukana või kergelt praetud (toor)singikuubikuid. Mina rebin sellsite taimsete pasta’de juurde sageli mõnda kvaliteetset sinki, nt Rakvere tootevalikus olev vinnutatud Serrano sobib suurepäraselt. Kui sa kitsejuustu ei armasta, siis asenda see parmesaniga või mõne sarnase kodumaise kõvema tugevamaitselise juustuga - see on makaroniroogade jaoks alati hea valik!

400 g (1 pakk)  fusilli vm meelepäraseid makarone
2 suurt küpset avokaadot
1 sidruni mahl ja soovi korral ka peenelt riivitud koor
20 g kooritud sarapuupähkleid või mandleid
1 suur või 2 väikest küüslauguküünt
väike punt basiilikut
värskelt jahvatud musta pipart, soola
50-100 g kitsejuustu
extra virgin oliiviõli (soovi korral)

Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi, võta viljaliha lusikaga välja ja aseta koos sidrunimahla (soovi korral lisa ka sidrunikoor), pähklite või mandlite, tükeldatud küüslauguküün(t)e ja peotäie basiilikulehtedega köögikombaini. Töötle ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning aseta külmkappi. 

Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele soolases vees al dente. Nõruta ja jäta u 0,5 dl keetmisvedelikku alles. Sega makaronid keeduvee ja avokaadokastmega läbi, puista peale ülejäänud basiilikulehed ja tükeldatud juust. Soovi korral nirista ka pisut õli ja jahvata musta pipart.

Miks ma kasutan sõna “makaroniroog" ja termin “pasta” on kursiivis, saab lugeda nt siit ;-)

Kommentaare ei ole: