Teisipäev, 21. juuni 2022

Lihtne martsipani-rabarbrikook kardemoniga



Peagi on juba jaanipäev, kodumaised maasikad valmis ja rabarber selleks hooajaks unustatud. Et veel rabarbrist viimast võtta ja uudseid ideid selle vilja kasutamiseks anda, lisan siia ühe lihtsa martsipaniga koogi. Kaunistasin küpsetise  seekord nurmenukkudega, aga loomulikult sobivad ka igasugused muud söödavad õied. 

Gluteenivaba koogi jaoks asendasin nisujahu 100 g riisi- ja 80 g maisijahuga ning lisasin 1 tl küpsetuspulbrit.  

Et martsipani oleks lihtsam lõigata, tasub seda enne külmkapis hoida või siis korraks sügavkülma asetada. 

Vaja läheb: 
80 g võid
300-400 g rabarbrit
100 g martsipani
130 g suhkrut
3 muna
180 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5-1 tl peenestatud kardemoni (soovi korral)
1 dl piima
1 sl brändit, rummi või külma kanget kohvi
tuhksuhkrut (soovi korral)

Tükelda või, sulata ja lase jahtuda.

Lõika rabarberid u 0,5 cm jämedusteks viiludeks (jämedad varred lõika enne pikuti pooleks või kolmeks) ja martsipan 0,5-1 cm tükkideks.

Klopi munad suhkruga ühtlaseks. Sega sõelutud jahu küpsetuspulbri ja soovi korral ka kardemoniga ning sega õrnalt võivahule. Seejärel sega hulka piim, alkohol või kohv ja sulatatud või, viimasena tükeldatud martsipan ja rabarber.

Vala tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud 24 cm läbimõõduga ümmargusse (lahtikäivasse) vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja ja kook on pealt kuldpruun. 

Lase koogil u 15 minutit vormis taheneda. Eemalda vormist, sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut ja naudi.  


Retsept ilmus mõni nädal tagasi siin

Kommentaare ei ole: