teisipäev, 16. mai 2023

Mozzarella-karulaugu salat



See on üks eriliselt kerge kevadine värske salat, milles karulaugule seltsiks spargel ja redis. Ma ise ei ole enam mitu nädalat karulauku korjamas käinud, kuid laupäeval nägin sõprade juures, et karulauku on veel ilusti saada. Ise olen praeguseks rabarbrilainel ja olen kahe päeva jooksul juba kolm rabarbrikooki valmistanud :) Tartus oli sel nädalavahetusel rabarber juba päris suureks kasvanud, nii et ilmselt saab varsti Põhja-Eestiski esimesed koogid kodumaise rabarberiga küpsetada. 

See marineeritud aedvilajdega salat aga on nii lihtne ja kiire, et sobib argiõhtukski. Eriti hea on see roog burrata'ga, sest selle seest välja voolav straciatella ehk mozarella-juustu ja rõõsa koore segu on salatile kastme eest. Nii mozarella-juustu kui ka selle hõrgumat ja hinnalisemat sugulast burrata't valmistatakse nüüd ka Eesti väiketootjate poolt, seega on võimalus valida kodumaine variant. Mul kahjuks on pildil tavaline mozzarella, sest burrata't polnud sel päeval poes saada, mil oli vaja salat pildistada.

Vaja läheb:
250 g sparglit
kimp rediseid
2 mozzarella-palli
paar peotäit karualuku
paar peotäit Lutserni idusid
extra virgin oliiviõli
(värskelt jahvatatud) musta pipart
soolahelbeid (soovi korral)

Murra sparglitel ära puised varreotsad (võid need alles jätta ja neist seda suppi keeta). Aseta sparglid kaussi, vala peale keev vesi ja lase 1 minut seista. 

Lõika suuremad redised pooleks. 

Kiirmarinaad:
1,5 dl valge veini äädikat
5 sl suhkrut
1 sl sinepiseemneid (soovi korral)

Aseta marinaadiained koos 1,5 dl veega potti ja lase keema tõusta. Lase õrnalt podisedes 3 minutit keeda, võta pott pliidilt ja aseta sellesse sparglid. Pane potile kaas peale ja lase marinaadil toatemperatuurini jahtuda. Lisa puhastatud redised ja hoia neid 5 minutit spargli juures marinaadis. 

Nõruta sparglid ja redised ning laota koos karulaugu ja idudega taldrikule. Aseta aedviljadele juust, nirista peale oliiviõli ja jahvata musta pipart. Sooi korral puista ka veidi soola(helbeid). Serveeri koos krõbeda koorikuga saiaga. 


Retsept ilmus kuu aega tagasi siin

Kommentaare ei ole: