neljapäev, 8. detsember 2011

Jõulupähklid


Vürtsikad kergelt mõrkjad Kreeka pähklid on maitsev amps hõõgveini kõrvale, aga väga mõnusad ka niisama krõbistamiseks:)

Vaja läheb:
300 g Kreeka pähkleid
50 g võid
2 kuhjaga tl piparkoogimaitseainet
5 spl tumedat suhkrut
1 dl tavalist valget suhkrut

Vali võimalikult värsked ja heleda kestaga Kreeka pähklid. Et nende mõrusust natukene vähendada, soovitan need enne koorida. Selleks pane pähklid 10-20 sekundiks keeva vette ja seejärel kohe jäävette. Nõruta korralikult ja suurem osa kestadest tuleb ilusti maha.

Sulata või potis ja lisa pähklid. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades mõni minut. Lisa tume suhkur ja piparkoogimaitseaine ning kuumuta veidi tugevama kuumusega kuni suhkur on sulanud. Seejuures sega pidevalt. Võid lisada ka natukene vett, et suhkur paremini sulaks. 

Pane valge suhkur eraldi kaussi ja vala sinna pähklid. Sega, kuni suhkur on ilusti ühtlaselt pähklite külge jäänud. 

Väikeste muudatustega retsept on ajakirjast "Oma Maitse" (dets 2006).


Kommentaare ei ole: