Põhjaks 250-300 g piparkoogitaigent
Täidis:
50-60 g kuivatatud jõhvikaid
1 dl rummi, brändit vm kanget alkoholi
400 g toorjuustu
5 kuhjaga spl (heledat rafineerimata roo)suhkrut
1 kuhjaga spl maisitärklist
1 kuhjaga spl maisitärklist
300 g hapukoort
3 suurt muna
Tükelda kuivatatud jõhvikaid natukene väiksemaks ja pane koos rummi vm alkoholiga potti keema. Keeda kuni alkohol on aurustunud ja jäta jahtuma.
Kata koogivormi põhi ühtlaselt piparkoogitaignaga ja pane täidise valmistamise ajaks külma. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munad, seejärel hapukoor ja tärklis. Kõige viimasena sega sisse alkoholiga keedetud jõhvikad ja kui potti on jäänud veel mõni tilgake alkoholi, siis kalla (õigemini- kraabi;-) ) see ka juustusegu sisse. Vala taigen piparkoogitainast põhjale ja küpseta ahjus 150 kraadi juures u 1 h. Tee ahju uks lahti ja jäta jahtuma. Juustukook on kõige parem, kui seda on enne söömist vähemalt üleöö külmas hoitud.
Peale sobis ideaalselt pistaatsia-martsipanist kate (martsipani kulus 200 g), aga kuna kattega koogist pilti ei saanud, siis seekord riivisin natukene ülejäänud pistaatsiamartsipani niisama koogi peale. Samuti võid hakkida koogile kuivatatud jõhvikaid.
Peale sobis ideaalselt pistaatsia-martsipanist kate (martsipani kulus 200 g), aga kuna kattega koogist pilti ei saanud, siis seekord riivisin natukene ülejäänud pistaatsiamartsipani niisama koogi peale. Samuti võid hakkida koogile kuivatatud jõhvikaid.
Imeilusad pildid tegi Zoran- aitäh!!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar