neljapäev, 24. mai 2012

Rabarberikook halvaaga



See on üks rabarberikook, mis on äärmiselt lihtne, aga tõeliselt maitsev, sest halvaa annab koogile väga laheda lisanüansi ja on samas rabarberiga ideaalne kombo nagu nt kaneel v kardemongi:)

Vaja läheb:
1 pakk Vilma juubeli tordipulbrit
400 g rabarberit
200 g võid
2 muna
1 dl jahu
200 g halvaad
soovi korral veel kaneeli, fariinsuhkrut, hakitud (röstitud) pähkleid v mandleid, mandlilaaste
peale võib tuhkruhkrut raputada

Klopi munad kahvliga kergelt lahti, sega hulka sulatatud või, tordipulber ja jahu. Sega ühtlaseks ning lisa hakitud halvaa ning seejärel õhukesteks viiludeks lõigatud rabarber. Pane nelinurksesse küpsetuspaberiga kaetud 23X34 cm vormi ja küpseta 180 kraadi juures u 30-35 minutit. Võid küpsetada koogi valmis ka ahjuplaadil, aga siis on küpsemiseaeg lühem. Kook on valmis, kui sisse torgatud tikk jääb kuivaks ja pealt on kuldpruun.

Rabarberit võib koogi sisse ka rohkem panna. Mina panin seekord 400 g, aga pool kilo peaks ka ok olema. Halvaa asemel või lisaks halvaale võib taignasse segada ka kaneeli (u 1 spl), fariinsuhkrut (ka u 1-2 spl) ja hakitud pähkleid v mandleid (100 g ikka) v paar peotäit mandlilaaste peale puistata. Less is more ei kehti ilmselgelt ka selle koogi puhul ;-)

4 kommentaari:

Catharina ütles ...

Hmm, väga põnev retsept! Aga segasin koostisosad kokku ja tundub, et jääb väga paks - kas vedelikku ei pea juurde panema?

Silja Luide ütles ...

ei pea - retseptis on kõik täpselt kirjas, mida vaja teha ja lisada :) väga mõnus kook on ;-)

Catharina ütles ...

Huvitav :) kuna ahi oli juba soe ja tuli ruttu otsustada, panin klaasitäie vett ka sekka. Igatahes tuli ka nii väga mõnus. Teen seda kindlasti teinekord veel! Aitäh retsepti eest :)

Silja Luide ütles ...

mul on hästi hea meel, et kook meeldis:) kui teine kord teed, siis soovitan ilma vee lisamiseta proovida;-) head küpsetamist!