reede, 3. august 2012

Kohvisegu mandliõli ja meega


Mandliõli ja meega kohvisegu, mis jätab naha erakordselt siidiseks ja pehmeks, on esimene välispidiselt kasutamiseks mõeldud retsept minu blogis:) Ja see lihtsalt on niiiiiiiiii hea, et ei saa jagamata jätta! Pärast saunatamist ja kohvisegu ei ole ka järgmisel päeval kreemitada vaja, vaid nahk on nagu väiksel beebil;-) Olen sellest kohvisegust juba päris paljudele viimastel aastatel rääkinud, aga ise ka reeglina kunagi ei tea ja ei mäleta, mis seal sees täpselt sees oli. Retsepti autor on Tiina, kes muidu teeb kohvimöksi alati silma ja tunde järgi, aga seekord seisin mina märkmiku, pastaka ja fotokaga kõrval ning kõik kogused said ka üle mõõdetud:) Kogused on siiski ikkagi suhteliselt "paindlikud", sest midagi ei juhtu, kui neid siia-sinna pisut vähendada v suurendada;-)

Igaks juhuks hoiatan, et kohvisegu tasub kasutada nt suitsusaunas vmt vanas maasaunas, kus puru pärast laudpõranda vahele kaob, sest kohvipaks võib kanalisatsioonitorusid ummistada. Eriti hea, kui pärast "spa-protseduure" saab saunast kohe järve v tiiki ujuma minna - siis pole sauna koristamisega üldse erilist muret;-)

Ja selle retseptiga soovin kõigile lõbusat nädalavahetust (maal ikka, sest suvine Eestimaa on lihtsalt nii ilus) ja toredat suve jätku!:) 


Ja siin siis minu lemmik kehahooldus:
3- 4 kuhjaga spl kohvipuru (võib olla nii kasutatud kui ka värske, st otse pakist)
1 dl mandliõli
2 spl soola (nt Himaalaja v roosat soola, mis all pildil näha, aga meresool sobib ka)
3 spl kõvemat või  1 dl vedelat mett

Sega kõik kokku, määri saunas kehale ja lase segul veits toimida (u 5 minutit on juba ok, kauem aga veelgi parem). Näo osas ole ettevaatlik, sest see ei ole hea tunne, kui sool silma satub. Sellest kogusest jätkub u kuuele inimesele, sobib (ja meeldib) nii naistele kui ka meestele (mõni isegi sööb seda segu):):):) 


Kommentaare ei ole: