kolmapäev, 1. august 2012

Šokolaadi-pähklikook kohupiimakatte ja vaarikatega



See on jälle üks ÜLILIHTNE kook, mis on eriti hea värskete vaarikatega. Vaarikamaitselise šokolaadi asemel võib kasutada ka tavalist tumedat või hoopis valget või piimašokolaadi, aga samas võib šokolaadi üldse ära jätta ning katta koogi lihtsalt kohupiimapasta, vahustatud vahukoore, toorjuustu v mascarpone'ga. Ja peale pane endale sobivas koguses vaarikaid vm marju:) Igaks juhuks hoiatan, et tasub teha kohe kaks kooki, sest muidu on oht, et kõigile ei jätku (vähemalt juhul, kui sööjaid on üle viie - neljale piisab täpselt ühest koogist). ;-)

Põhi:
2 muna
1 dl pehmet pruuni suhkrut (fariinsuhkrut v tumedat rafineerimata roosuhkrut)
100 g jahvatatud mandleid v sarapuupähkleid
0,5 dl kartulijahu
2 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
100 g vaarikamaitselist tumedat šokolaadi
300 g kakaoga v vaniljemaitselist kohupiimapastat
u 3 dl vaarikaid

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahvatatud mandlid v pähklid, kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber. Sega kuivainesegu ettevaalikult spaatliga alt üles tõstes munavahu hulka. Vala tainas  korralikult võitatud ja (mandli)jahuga ülepuistatud 24 cm koogivormi ning küpseta 180 kraadises ahjus  u 15 minutit kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

Katte jaoks sulata šokolaad ja sega kohupiimapastaga. Tõsta kohupiima-šokolaadikate jahtunud koogile ja määri spaatliga soovi korral ka äärtele. Puista peale vaarikad vm marju.


3 kommentaari:

MARIT ütles ...

Mmm... nii kena kook, seda ampsaks küll ühe suuuure tüki:)

Silja Luide ütles ...

Aitäh, Marit!:)

Silja Luide ütles ...

aitäh, Hexy! nii tore seda kuulda :) ja aitäh vana head kooki meelde tuletamast ;-)