kolmapäev, 8. august 2012

Pisikesed frittatad suitsulõhega

Algne pisikeste köögivilja-frittata'de retsept pärineb aastavanusest ajakirjast "GoodFood", aga olen seda vastavalt oma külmkapi sisule muutnud. Ja suitsulõhe on siin väga oluline - ainult köögiviljaga ei oleks need omletikesed minu arvates eriti maitsvad:) Suitsulõhe asemel võib panna ka väikesteks tükkideks lõigatud sinki, nt maasuitsusinki v peekonit, mis on enne kergelt krõbedaks praetud.

Väiksed maitsvad omletid/frittata'd sobivad nii hommikusöögiks kui ka suupisteks. Sellest kogusest saab u 6 muffinivormitäit omletikesi ja neist jätkub u 3-4 inimesele niisama näksiks v kahele korralikumaks söögiks. Suurema seltskonna puhul tasub kogused kahekordistada:)



Vaja läheb: 
100 g suitsulõhet
1 väike tsukiini (u 150 g)
1 väike paprika
u 50 g juustu (võib ka rohkem)
4 suurt muna
0,5 dl (vahu)koort v vähemalt 3,5 %-ilist piima
kuivatatud v värsket punet 
värskelt jahvatatud musta pipart

Lõika suvikõrvits, seemnetest puhastatud paprika ja lõhe väikesteks tükkideks. Riivi juust. Klopi munad ja koor v piim kahvliga lahti. Prae suvikõrvits ja paprika pannil keskmisel kuumusel või sees kergelt läbi (u 5 minutit) ning sega lõhe ja juustuga. Jahvata peale musta pipart ja puista oregaanot.  Soovi korral lisa ka soola, aga arvesta, et nii lõhe kui ka juust on juba soolased (mina nt soola ei lisa eraldi enam üldse). Pane lõhe ja köögiviljad võiga määritud muffinivormidesse ning vala peale munasegu. 

Küpseta pisikesi omlette/frittata'sid ahjus 180 kraadi juures u 25 minutit kuni need on kerkinud, kuldpruunid ja tahenenud. Lase u 5 minutit jahtuda, eemalda vormist ja söö soojalt.

Kommentaare ei ole: