esmaspäev, 8. juuni 2015

Kerge hommikusöök muscovado ja marjadega


Hommik ei ole reeglina just mu lemmik-aeg päevas isegi nendel vähestel nädalavahetusel, kui  ei pea kella peale ärkama ... vähemalt mitte selle hetkeni, kui olen midagi korralikku söönud ja ühe hea kange kohvi joonud - siis tundub elu jälle ilus, inimesed toredad ja päike tuleb välja:) Kuigi toidu valmistamine on üks mu lemmiktegevusi, siis enne hommikusööki ei taha ma reeglina eriti kokata, vaid pigem söön midagi, mis kiirelt valmis saab või - veelgi parem - juba on valmis! Isegi sõrnikud praen alati eelmisel õhtul ära, sest erinevalt kohevatest tatrapliinidest, mida ma samuti palavalt armastan, on need külmalt veelgi paremad kui soojalt otse pannilt võetuna. Kusjuures, tatrapliinid kalamarja, enda graavitud kala ja šampusega on mu lemmik brunch'i toit! Mul on kaks retsepti, mille järgi pliine valmistan, millest ühe panin ka oma viimasesse raamatusse, mis tähendab, et teise peaks ikkagi esimesel võimalusel blogisse lisama ... üritan ennast kokku võtta;-) Samas on tatrapliinide juures tore see, et need sobivad suurepäraselt ka õhtu- või lõunasöögiks ja külalistele pakkumiseks ehk pmst igal ajal igaks elujuhtumiks :)

Ka selle mõnusa (ja täpselt parajalt magusa) hommikusöögi jaoks saab samuti marjasegu juba õhtul valmis teha (kulub max 10 min), et hommikul kohe külmast võtta oleks - paks Kreeka jogurt või kohupiim ning muscovado peale, ja ongi valmis! Marja-kohupiima kooslus karamellise tumeda muscovado suhkru ja -siirupiga sobib suurepäraselt ka magustoiduks, eelkõige kergemaks (õhtuseks) maiustamiseks, samuti purki tehtuna piknikule kaasavõtmiseks.


Vaja läheb:
300 g mustikaid v mustsõstraid
4 sl muscovadosiirupit 
1 tl maisitärklist (vajadusel)
300-400 g paksu maitsestamata jogurtit või maitsetamata kohupiimapastat
4 tl tumedat muscovado suhkrut

Aseta marjad ja siirup kastrulisse ning kuumuta kergelt segades, kuni marjad muutuvad pehmeks ja mahlad hakkavad välja tulema. Mustsõstardega läheb kauem aega kui mustikatega ja neist eraldub rohkem mahla, niiet võid kuumutamise lõpupoole soovi korral maisitärklise marjade hulka segada, et segu pakseneks.

Lase marjasegul natukene jahtuda, jaga see nelja vähemalt 1,5 dl suuruse  serveerimisanuma vahel ja jäta seejärel lõplikult jahtuma. Tõsta jogurt või kohupiimapasta jahtunud marjadele ja raputa igale  portsule peale üks teelusikatäis tumedat muscovado't. Suhkur hakkab seistes sulama ja tekib mõnus karamelline "kaste". Hoia hommikusööki/magustoitu kuni serveerimiseni külmas. 


Kommentaare ei ole: