teisipäev, 22. juuni 2021

Suvine salat juustu ja maasikatega


Praegusel ajal, mil nii palju on imehead värsket toidukraami saada, on eriti mugav valmistada igasuguseid erinevaid kergeid salateid. Oma suureks rõõmuks avastasin, et müügile on lisaks suus sulavatele maasikatele jõudnud juba ka kodumaiseid aromaatseid ja maitserikkaid tomatid. Minu arvates on need  sama head kui maasikad - neid võib ka lihtsalt niisama ilma muude lisanditeta lõputult süüa. 

Kuna mu rõdul vohab basiilik, siis otsustasin nii turult tulnud värsked viljad kui ka koduse kraami kokku panna ja valmis sai salat, mis sobib nii kergeks eineks kui ka tugevama toidu juurde lisandiks. Samuti on see üks hea lihtne idee, mida näiteks jaanipäeval lauale panna. Kuigi kõige mõnusam on see juusturikas värske salat soojal valgel suveõhtul õues istudes koos klaasikese külma mulli või kerge roosa veiniga ;-) Ei ole liiga toitev, aga samas tänu juustule ikkagi parajalt toekas amps, mis kõhtu tõhjaks ei jäta.

Kodumaised maasikad on muidugi parimad ja neid on eelkõige hea niisama süüa. Aga samas muidugi saab neid vabalt ka nii soolastesse kui ka magusatesse toitudesse lisada. Kui soovid ideid maasikate toidus kasutamiseks, siis siin on neid ohralt :) 

Igal juhul soovin omal poolt kõigile ülimalt toredat jaanipäeva! Nautigem seda mõnusat suvesooja, mille järele muidu kalli raha eest kaugele maale sõidame ;-)



Vaja läheb:
u 200 g kirsstomateid
1 suur kollane tomat
paar peotäit maasikaid
240 g (2 pakki) NaTurek Camembert juustu
peotäis basiilikulehti
värskelt jahvatatud musta pipart

Kaste:
1 sl valge veini- või õunaäädikat
2-3 sl sidruni või laimi mahla
5 sl extra virgin oliiviõli
1 sl vedelat mett
soola (soovi korral), värskelt jahvatatud musta pipart

Tükelda salati koostisosad meelepärasteks tükkideks ja laota kas serveerimisalusele või pane kaussi. Jahvata peael musta pipart

Sega vispliga omavahel kastmeained ja nirista salatile. Naudi kohe :)


Postitus sündis koostööd NaTurek juustudega

Kommentaare ei ole: