Need kommid on parimad magusaisu-äravõtjad, aga samas igati tervislikud. Seda juhtub küll harva, et need kaks omadust on ühes asjad koos, aga kui tõesti on nii hästi läinud, siis tasub seda ära kasutada, onju!?:) Mina teengi neid trühvleid viimasel ajal iga nädal ja alati erinevalt, sõltuvalt sellest, mida kappides parasjagu on. Piltidel olevad trühvlid on tehtud mustadest ploomidest, mandlitest, goji marjadest ja röstitud sarapuupähklitest.
Vaja läheb:
200 g kuivatatud puuvilju v marju (jõhvikad, kirsid, mustiakd, aprikoosid, rosinad, ploomid, viigimarjad vm)
suur peotäis (u 15 g) goji marju
200 g mandleid v pähkleid (pistaatsia, sarapuu, Kreeka, India vms)
0,5 tl kaneeli
2 spl vahtrasiirupit v vedelat mett
kookoshelbeid (paar peotäit)
200 g kuivatatud puuvilju v marju (jõhvikad, kirsid, mustiakd, aprikoosid, rosinad, ploomid, viigimarjad vm)
suur peotäis (u 15 g) goji marju
200 g mandleid v pähkleid (pistaatsia, sarapuu, Kreeka, India vms)
0,5 tl kaneeli
2 spl vahtrasiirupit v vedelat mett
kookoshelbeid (paar peotäit)
Töötle kuivatatud puuviljad ja goji marjad köögikombais pulse režiimiga ühtlaseks ja vala kaussi. Goji marjade asemel võid kasutada ka lihtsalt rohkem teisi kuivatatud puuvilju. Purusta pähklid köögikombainis peeneks ja lisa need puuviljasegu juurde. Eriti mõnusad on kommid siis, kui kasutada (kasvõi osaliselt) röstitud ja kooritud sarapuupähkleid. Lisa segule vahtrasiirup v mesi ja kaneel ning sega ühtlaseks. Vormi märgade kätega segust pallid ja veereta neid kookoshelvestes.
Retsepti kogusest saab u 30 trühvlit, hoida tasuks neid külmas.
Retsepti kogusest saab u 30 trühvlit, hoida tasuks neid külmas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar