teisipäev, 2. august 2016

Virsiku-vaarika ehk Peach Melba smuuti



Pean ütlema, et saan oma instagrami kontol, aga ka inimestelt niisama tihti kuulda, et minu reisi- vm pildid tekitavad kadedust ... Ma küll ei taha öelda, et ma sellest aru ei saa või seda kuidagi hukka mõistaksin, aga samas ei saa ma ka öelda, et "tean, mida sa tunned!" Näen ise ka sotsiaalmeedias teiste reisi- jm lahedaid pilte ja ainus reaktsioon, mis mul reeglina tekib, on see, et nii tore, et inimestel läheb hästi, neil on tore reis ja nad lõbusalt aega veedavad! Ilmselt kui ma arvaksin, et kuskil võib olla elu parem või lõbusam, kui mul endal hetkel on, siis võib olla vaataksin ka teiste fotosid teatava kadedusega, aga enamasti on mul mõte, et "oi, kui lahe!" Mõnikord küll lisandub sinna juurde "tahan ka!", kui tegemist on sellise kohaga, kuhu ise kunagi minna sooviks - hiljuti nt otsustasin peale ägedat insta "pildiseeriat" ühe oma järgmistest reisidest Sardiiniasse teha - ja seda enam on mul hea meel, et inimesed oma pilte jagavad. Loodan ka edaspidi saada ohtralt inspiratsiooni ja positiivseid muljeid, niiet mis minusse puutub, siis postitage aga julgelt! :) Ja eks ma postitan oma pilte ka edasi, sest jagatud rõõm on ju topelt rõõm ;-) Täpselt nagu blogigi!

Pean tunnistama siiski, et teiste reisipilte nähes tekib mul siiski ka vahel harva üks pisut ehk negatiivne reaktsioon ... Nimelt olen ma ise suur Eestimaa suve fänn nagu ilmselt enamik blogilugejaid on juba ammu aru saanud kasvõi juba sellest, kuidas vist enamik mu suviseid postitusi algab kiidulauluga meie parimale aastajajale, värskele toidukraamile, ilusale soojale ilmale ja muidu lõbusale chillile suvisele elule. Tõesti - Eesti suvi on lihtsalt maailma parim asi!!! :) Ja kuna ma ise siit suvel kuskile minna ei raatsi, va mõned suured erandid nagu sõprade pulmad, eriti ägedad muusikafestivalid/kontserdid vms, siis on mul alati kuidagi pisut kurb või kahju teiste suviseid välismaal tehtud reisipilte vaadata :D Milline raiskamine!:):):) See muidugi ei tähenda, et ma kedagi kritiseeriks, aga kuna need kolm kuud ilusat aega on minu jaoks täiesti "pühad", siis enda reisid ka Lõuna- ja Kesk-Euroopasse, rääkimata Aasiast jm kohtadesse üritan ajastada aprilli-maisse või siis sept-okt, et saaks veel osa sealsest ilusast ilmast, samas õnnestuks vältida turistide horde, kuid mis peamine - ise ei kaotaks minutitki siinsest kaunist, soojast ja värskest valgete öödega suvest! :) Õnneks on seda parimat aega veel terve kuu ees ja kui tuleb sama mõnus soe september nagu eelmisel aastal, siis suisa ju kaks kuud, niiet head nautimist!!! :D


Mis aga tänasesse retseptikesse puutub, siis see on üks järjekordne lihtne smuuti, millest jätkub ilusti kahele inimesele. Tahtsin teha EscoffierPeach Melba magustoidu ainetel smuutit ning tulemusega jäin igati rahule. Virsikuid ja nektariine tasub praegusel ajal nautida, pikemalt neist toredatest puuviljadest kirjutasin eelmisel suvel

Kasutan peaaegu alati külmutatud banaani, ka vaarikad võivad olla sügavkülmast. Kui aga mõlemad on värsked, siis lisa soovi korral smuutile mõned jääkuubikud. Õnneks veel on turul saada ka viimaseid kodumaiseid vaarikaid, minu arvates on nendega ikka kõige parem :)

200 g (külmutatud) vaarikaid
2 keskmist küpset virsikut
2 dl keefiri või maitsestamata jogurtit
1 (külmutatud) banaan
2 sl vedelat mett, vahtra- või suhkrusiirupit (soovi korral)
0,5 tl vanilliekstrakti

Lõika virsik pooleks, võta kivi välja ja lõika poolikud viiludeks. Vala keefir või jogurt blenderisse, lisa ülejäänud ained ja töötle ühtlaseks. Serveerimisel puista peale värskeid vaarikaid ja väikseid mündilehti.