esmaspäev, 19. juuni 2017

Imelihtne ja -maitsev maasikamagustoit



Nagu igal varasemal aastal, ei saa ka seekord mainimata jätta, et maasikaaeg on parim aeg aastas:) Kuigi turulettidel on hetkel veel peamiselt erinevate välisriikide päritolu marjad, on võimalik juba päris mitmest kohast ka Eesti maasikaid osta. Kuna vitamiinirikkaid marju on meil mõistliku hinnaga saada vaid lühikesel perioodil aastas, siis tasub võimalikult palju neid just praegu ära kasutada. 

Suvisel ajal tahaks, et ka dessert oleks pigem kerge ja värske ega eeldaks pikka pliidi ees passimist. See siin on lihtne ja kiire magustoit värsketest maasikatest, mis kedagi külmaks ei jäta - kausid kraabivad puhtaks nii lapsed kui ka täiskasvanud. Maius saab kiirelt valmis ning sobib serveerimiseks kas koheselt või mõned tunnid külmkapis seisnuna. Kui maasikamagustoitu paar tundi enne söömist külmas hoida, muutub see veelgi kreemisemaks ja paksemaks, säilitades siiski õhulisuse. Kui on aga soov pisut taljesõbralikumat maiust valmistada, võib kasutada vahukoore või toorjuustu asemel maitsestamata kohupiima või -pastat, samuti paksu jogurtit (nt Kreeka).



600 g maasikaid
70 g suhkrut
200 g (1 pakk) toasooja toorjuustu
2 dl (1 pakk) vahukoort
2 sl vanillisuhkrut või 1 tl vanilliekstrakti (soovi korral)

Puhasta ja pese maasikad ning lõika neljaks. Aseta maasikad kaussi, sega suhkruga läbi ja lase u 10 minutit seista aeg-ajalt segades kuni marjadest hakkab vedelikku välja tulema. Seejärel purusta pooled maasikad kannmikseris ühtlaseks püreeks ja vala tagasi maasikatükkide juurde. 

Vahusta toorjuust ja vahukoor tugevate tippudega vahuks. Sega õrnalt koos vanilliga maasikasegu hulka ja serveeri kohe või lase paar tundi külmkapis taheneda.

Kaunistamiseks sobivad maasikaviilud või -tükid, samuti muud marjad ning mündi- või melissilehed. Krõbeduse andmiseks võib soovi korral puistata peale purustatud (besee)küpsiseid.

Kommentaare ei ole: