laupäev, 13. märts 2021

Mehhiko pajaroog täistera riisi ja tortillakrõpsudega

Bla Bandi panniroad on muidu ka väga sümpaatsed tänu oma koostisele, maitsele ja valmistamise kiirusele (ega ma muidu ju nendega koostööd ei teeks,  kui need head ei oleks, sest reeglina ma taolisi tooteid ei kasuta), kuid see Mehhiko täistera pajaroog meeldib mulle kohe eriti, sest valget riisi ma ise ei osta (va risotoriis) - kodus on mul alati pruuni ja punast riisi, kuna need on oluliselt toitainerikkamad. Seega täisterariisiga latiinohõnguline toit on minu jaoks ideaalne.

Ütlen igaks juhuks kohe ära, et loomulikult võib seda Mehhikopärast pada teha ka nii, nagu pakendil kirjas, et saada ülikiirelt ja vähese vaevaga pere jaoks argiõhtuks toekas pajaroog lauale, kuid mina lihtsalt pakun alternatiivi, kuidas sellest saada üks nö peotoit, mida sõpradele pakkuda, kui neid kunagi jälle külla kutsuda tohib. Võib ka muidugi oma perega teha nt filmi- vm õhtu ja seda nautida - miks mitte?!? 

Tegelikult on ka see variant Mehhiko pajaroast ülilihtne. Tuleb riisiroog pannil valmis teha (kulub 10 minutit), raputada peale riivitud juustu, tortillakrõpse ja siis veel riivitud juustu. Asetada pann korraks ahju, kuni juust sulab, puistata peale hakitud koriandrit ja avokaadot ning ongi valmis! Enam lihtsam üks peoroog pajaroog olla ei saa ;-)

Pakun välja taimse variandi, mis sobib ka veganitele juhul, kui juust on taimne. Laktoosivaba on see roog niikuinii, samuti sobib neile, kes gluteeni ei saa süüa. Kes tahab liha juurde, see kasutab meelepärast hakkliha ja praeb selle pannil enne läbi, kui lisab sinna vee ja pakitäie Mehhiko pajarooga. Roale sobib ka varem valmis küpsetatud rebitud kana- või sealiha - sega see roa hulka enne juustu peale puistamist. Mina selle roa puhul lihast puudust ei tunne, sest juust ja nacho'd teevad selle niigi üsna toekaks, samuti pole keegi sööjatest maininud, et tunneks lihast puudust. Ilmselt on siis niigi maitsev;-) :)

Ainus asi, mis mulle on selle Mehhikopärase pajaroa puhul öeldud, on see, et võiks vürtsikam olla. Seega soovitan jalapeno ehk Jalapa paprika viile sisse segada, samuti musta pipart peale jahvatada (enne juustu lisamist). Kui armastad mahedamaitselist toitu, siis pole muidugi midagi juurde vaja :)

Lisandiks sobivad ka marineeritud punase sibula viilud. Soovi korral lisa purk punaseid ube (enne ahju panekut).


Vaja läheb:
1 (punane) paprika
paar peotäit koriandrit
1-2 sl jalapeno viile (soovi korral)
100-200 g juustu
u pool pakki tortilla- ehk maisikrõpse ehk nacho'sid
1-2 küpset avokaadot
1 laim (soovi korral)

Lase pannil 6 dl vett keema ja vala sinna, aeglaselt samal ajal segades, sisse pajaroog. Lase pliidil keskmisest pisut madalamal tulel podisedes 10 minutit keeda. Puhasta ja tükelda paprika ning sega küpsemise ajal pannile pajaroa hulka. Kui pajaroog on valmis, sega hulka peotäis koriandrit ja kui soovid, siis ka jalapeno viilud.

Riivi juust. Puista pool sellest riisiroale, sellele omakorda paar peotäit nacho'sid ja sellele omakorda ülejäänud riivitud juust. Küpseta ahjus 220 kraadi juures 5-10 minutit kuni juust on sulanud. Puista peale veel peotäis koriandrilehti. 

Tükelda avokaadod või tõmba neist lusikaga viljaliha välja. Aseta avokaadotükid samuti pajaroale ja pigista soovi korral kogu roale ühe laimi mahl. Ülejäänud krõpsud paku roa juurde. 

Seda rooga võib süüa nii kahvliga taldrikult kui ka näppudega otse keset lauda asetatud pannilt krõbedaid nacho'sid lusikana kasutades. 


See postitus sündis koostöös Bla Band'iga

Kommentaare ei ole: