See on üks tummine šokolaadivaht, mida on kerge valmistada ja mis reeglina meeldib ka neile, kes pole suuremad magusasõbrad, kuid samas armastavad sellega maiustada ka maiasmokad, lastest rääkimata :) Nii et min u arvates sobib see isadepäevaks suurepäraselt. Ja mitte ainult sellepärast, et see on suus sulav ja nö kõigi lemmik, vaid ka seetõttu, et seda on lihtne valmistada ja siin on megavähe koostisosi. Enam eriti kergem ei saa üks šokolaadi-mousse olla ;-)
Et selle hõrgu desserdi valmistamine veelgi lihtsam oleks, kirjutasin mõned asjad rohkem ja täpsemalt lahti :)
* Munad peaksid olema värsked ja kvaliteetsed, võimaluse korral kasuta vabalt peetavate kanade mune. Munakollaseid ja valgeid on kergem eraldada, kui need on külmkapikülmad.
* Sulatatud šokolaad sega koheselt pärast sulatamist munakollastega. Kollaseid eelnevalt lahti kloppida ega vahustada pole vaja. Kui segad šokolaadi kollastega, siis tegutse kiirelt, et šokolaad ei taheneks ega tükke ei jääks. Kõige mugavam on keegi appi kutsuda, kes šokolaadi kaussi munad juurde valab, sest siis saad ise ühe käega kaussi paigal hoida ja teisel kiirelt käia lasta. Kui aga šokolaad siiski veidi tükki jääb - pole üldse hullu, sest need tükid tegelikult eriti ei häiri lõpptulemuse puhul. Ja isegi kui häirivad, pole samuti hullu - kõige olulisem oma armsale isale kokkamisel on ju ikkagi eelkõige soov ise teha, idee ja ettevõtlikkus :)
* Minule meeldib see mousse kõige rohkem valmistatuna 70%ilise kakaosisaldusega šokolaadiga. Suurematel magusasõpradel soovitan aga tumeda šokolaadi asemel kasutada piimašokolaadi või siis lisada munavalgetele nende vahustamise lõpuosas mõni supilusikatäis tuhksuhkrut.
Vaja läheb:
200 g šokolaadi
6 muna
näpuotsatäis soola
2-3 sl tuhkshkrut (soovi korral)
marju, riivitud šokolaadi ja/või naturaalset kakaopulbrit kaunistamiseks
Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil, st et aseta šokolaaditükid kaussi ja kauss omakorda kastrulisse vee kohale nii, et see vette ei ulatu. Sulanud šokolaad sega ühtlaseks.
Eralda munavalged ja -kollased ning vahusta munavalged soolaga ühtlaseks tugevas vahuks. Kui kasutad ka tuhksuhkrut, siis lisa see vahustamise lõpuosas.
Munakollased aseta suuremasse kaussi (NB! munakollaseid lahti kloppida pole vaja) ja sega neile vähehaaval hulka sulanud šokolaad. NB! Segada tuleb kiirelt ja šokolaadi peab lisama vaid väikeste koguste kaupa, siis seguneb see ühtlaselt. Ära kindlasti tee vastupidist ehk lisa munakollaseid šokolaadile, sest siis lähevad need tükki.
Lisa šokolaadisegle kolmandik munavalgevahust ja sega ühtlaseks. Teine osa munavalgest sega õrnalt spaatliga alt üles tõstes kreemi hulka ja seejärel toimi viimase kolmandikuga samamoodi.
Jaota vaht 4-6 väikese anuma (nt pokaali, klaasi või kausikese) vahel või jäta ühte suurde kaussi. Lase vahul külmkapis vähemalt 3 h taheneda. Enne serveerimist kaunista meelepäraselt.



Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar