laupäev, 29. jaanuar 2011

Maailma kõige lihtsam püreesupp

Kui tahad teha midagi ülilihtsat (aga väga head) õhtusöögiks v lõunaks, siis see püreesupp on just sulle;-) Aedviljade puhastamine on küll natukene tüütu, aga nii väikeste koguste juures läheb see ka suhteliselt kiirelt:)
Supi jaoks vajalikud asjad:
1 keskmise suurusega kaalikas
400-500 g porgandeid
1 keskmise suurusega sibul
2 küüslauguküünt
puljong (soovi korral)
100-200 g toorjuustu (aga väga hästi sobib ka mozarella v feta)
oregaano
sool (kui on vaja)
suhkur
pipar (must värskelt jahvatatud pipar v chilli- v cayenne'i pipar)
serveerimiseks soovi korral värsket tüümiani

Puhasta ja koori köögiviljad (kaalikas, porgand, sibul, küüslauk) ning lõika väiksemateks tükkideks. Pane kas vähese veega potti hauduma või - veel parem - hauta aedvilju enne keetmist võiga kergelt poti põhjas ning lisa siis vesi. Ma ise kasutan Zepteri potte, seega hautan aevilju ilma veeta. Kui aedviljad on pehmed, siis püreesta need saumikseriga. Maitsesta oregaano, suhkru ja pipraga ning lisa nii palju vett v meelepärast puljongit, kui paksu suppi sa tahad. Mina ise lisan u 5 dl vett, sest mulle meeldib paksem supp. Pipardest kasutan tavaliselt selle koguse peale ühe kuivatatud chillipipra kauna, aga kui sulle meeldib vürtsikam supp, võid vabalt ka 2 v 3 kauna lisada - ma ise paneksin küll vähemalt 3 tk kui ma seda suppi ainult endale teeksin:)
Pane pott tagasi tulele ja lase supp keema. Toorjuustu lisa ka nii palju, kui sulle paras tundub. Mina lisasin tavalist u 100 g sulatatud juustu "Merevaik". Kui lisad fetat v maitsestatud toorjuustu, siis ole soolaga ettevaatlik ja lisa seda kõige lõpus, kui see üleüldse peaks vajalik olema. Kui aga oled vee asemel puljongit lisanud, siis ole ka feta lisamisega ettevaatlik, sest selle tõttu võib supp saada liiga soolane. Keeda suppi madalal kuumusel kuni juust on ära sulanud. Serveeri kohe koos röstitud leiva v saiaga, lavaši v lavašikrõpsudega v hoopis küpseta juurde juustupulgad:)

Kommentaare ei ole: