esmaspäev, 25. aprill 2011

Rukkijahu-kohupiima plaadikook

Ma olen sellest koogist juba paar korda kirjutanud, aga siin on kogused, kui teha seda kooki terve ahjuplaadi täis.

Põhi
6 dl rukkijahu
1,5 dl (rafineerimata roo)suhkrut
230 g võid
1/2 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis
5 muna
700 g kohupiimapastat
500 g hapukoort
2,5 dl (rafineerimata roo)suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
400 g kirsse vm marju

Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa võitükid ning näpi purutaoliseks taignaks.
Teises kausis sega täidiseained, va kirsid. Pane 3/4 purutaignast küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, vala peale täidis, aseta kirsid täidisele ning puista peale ülejäänud purutaigen. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 40 minutit.

Kommentaare ei ole: