reede, 24. aprill 2020

Porgandi-kaera pannkoogid



Ongi jälle reede - uskumatu :) Kuigi päevadel pole suurt vahet ja enam ei jõua kodus oldud nädalaidki kokku lugeda, siis see nädal on siiski teistsugune. Nimelt oli mul eile sünnipäev :) Ja kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et veedan selle kodus sõpradega vaid virtuaalselt või paari meetri kauguselt suheldes, ilma et nad mu juurde koju sisse tuleks või saaks kellegagi kasvõi klaasikese mulli juua, siis oleksin arvanud, et ta teeb nalja. Aga selline see eilne päev täpselt oli ja ausalt öeldes on siiani süda veel soe :) Tore ikka, kui inimesed meeles peavad ja olgu need siis telefonikõned, sõnumid, isiklikud või sotsiaalmeedia vahendusel edastatud soovid - hea meel on loomulikult kōigi üle! 

Aga et homme on laupäev, siis tasub juba täna mõelda, milliseid pannkooke seekord vahelduse mõttes teha. Miks mitte näiteks neid mahlaseid porgandi ja kaerajahuga koogikesi, millele vanill ja kaneel mõnusat särtsu annavad?!? Nende porgandiga pannkookide retsept ilmus mõni aeg tagasi siin ja artiklis (mis on muideks tasuta loetav) räägin pikemalt nii hommikusöögi kasulikkusest kui ka kaerajahu tervislikkusest :) Ja olen nende pannkookide retsepti osas ka juba päris palju tagasisidet saanud - siiani on kõik küpsetajad rahule jäänud, nii et julgen soovitada :)

Tänases Nädalalõpuleht LP-s on aga kolm lihtsat ja soodsat aedviljade ja hakklihaga retsepti - neidki soovitan proovida, kui on soov midagi toitainerikast valmistada. Mu enda lemmikud neist on tuunikalakastmega mahlased ahjus küpsetatud peedi-hakklihakotletid, mida olen juba korduvalt teinud. Samas koduste frikadellidega peedisupp ja klassiklaine köögiviljahautis on samuti kerged, aga väga maitsvad toidud, mis karantiiniajal juba paaril korral menüüs olnud. 

Aga toredat kokkamist ja parimat nädalavahetust kõigile! :)


Tainasse võib lisada soovi korral 0,5-1 tl jahvatatud ingverit, kardemoni või nelki või 0,25 tl riivitud muskaatpähklit. Kaerajahu asemel sobib ka nisujahu (sel juhul piisab 0,5 tl küpsetuspulbrist).  

Vaja läheb
160 g kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
1,5 tl jahvatatud kaneeli
2 väikest muna
5 sl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
2 dl keefiri (kui soovid vedelamat tainast ja õhemaid pannkooke, siis lisa pisut rohkem)
2 keskmist porgandit (u 200 g puhastatud kaal)

Praadimiseks: õli või selitatud võid
Serveerimiseks: hakitud (röstitud) metspähkleid või Kreeka pähkleid, marju, mett, moosi, kondenspiima, (vahtra)siirupit, vanillijäätist vm meelepärast

Sega küpsetuspulbri, sooda, soola ja kaneeliga. Teises kausis sega vispliga lahtiklopitud munad suhkrute ja keefiriga. Lisa riivitud porgandid ja sega läbi. Vala hulka kuivained ja sega õrnalt ühtlaseks tainaks. 

Soojenda pannil rasvaine, aseta supilusikaga tainas pannile ja prae keskmisel kuumusel pannkoogid kuldpruuniks. Kumbagi külge prae sõltuvalt kuumusest ja paksusest mõni minut ning keera ümber siis, kui tainas hakkab pealt kergelt mullitama. 

Naudi soojalt koos värskete marjade, mee, moosi, kondenspiima, vanillijäätise, hakitud pähklite vm meelepärasega; soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole: