pühapäev, 3. juuli 2011

Banaani-šokolaadimousse

Mul pole ammu niiiiii kahju olnud, et ma ise juba aastaid kusagil kooris ei laula ... Seekordne laulupidu läks taaskord hinge ja võttis pisara silma (isegi silmast välja paaril korral:)) Tore oli nii palju tuttavaid nägusid laulmas näha, eriti aga korp! Sakala igavesti noore meeskoori ridades:) Kes veel ei tea, siis korp! Sakalas on erakordselt toredad inimesed (Profa võib mu sõnu kinnitada;-)).

Minu üks lemmiklaule sellelt laulupeolt oli "Mägede hääl", mis külmavärinadki kaasa tõi ning mille ajal isegi Vabariigi President kaasa rokkis:) Õnneks oli see üks neist lauludest, mis isegi kaks korda kõlas. Kuna laulupeo versiooni ei leidnud, siis linkisin siia vähemalt sama hea töötluse ja suurepärase esitusega ühe mu lemmiklaulja Kare Kauksi poolt koos kahe väga-väga laheda bändi Mahavoki ja HU?-ga. Käisin ise ka sellel kontserdil, kus see versioon "Mägede häälest" lindistati - hullult lahe kontsert oli!

Mis aga šokolaadimousse'i puutub, siis lisaks banaanileivale on see teine suurepärane viis kasutada ära hästi küpseid banaane, mida eriti suviste ringikäimiste ajal kodus ikka tekib. Mina riivin viimasel ajal šokolaadi maitse tugevdamiseks sisse ka ühe Tonka oa, aga kui seda mousse'i söövad ainult täiskasvanud, siis võib vabalt hoopis 1-2 spl rohkem rummi panna ;-)


200 g vahukoort
250 g tumedat šokolaadi
2 spl espressot v muud kanget kohvi
2 spl pehmet tumedat rafineerimata roosuhkrut  v fariinsuhkrut
2-3 küpset keskmise suurusega banaani
2 spl rummi
3 muna

Pane šokolaaditükid ja vahukoor kas paksupõhjalisse potti v kaussi ning kauss omakorda veevannile, et šokolaadi sulatada. Sega sulanud šokolaad vahukoorega ühtlaseks.
Lahusta suhkur kohvis (soojas lahustub kiiremini), lisa banaanid ja töötle püreeks. Kui banaanid on juba väga pehmeks läinud, siis võid kasutada ka kahvlit, kuid ühtlasema ja tükkidevaba püree saab nuimikseriga püreestades. Mikserda juurde munakollased ja seejärel sulatatud šokolaadi-vahukoore segu. Lisa ka rumm.
Vahusta munavalged läikivaks vahuks, kuid mitte kõvaks kuivaks vahuks. Sega munavalgevaht šokolaadisegu hulka õrnalt spaatliga alt üles tõstes ja kaussi samal ajal keerates, et vahtu mitte katki teha. Pane mousse kas pokaalidesse v magustoidukausikestesse v hoopis ühte suurde kaussi, kata anum(ad) kilega ja hoia enne serveerimist vähemalt 3 h külmkapis.

Kommentaare ei ole: