Pühapäev, 17. juuli 2011

Kirsikastmega kirsikook

Tegin seekord kirssidega koogi, aga samale põhjale saab teha analoogselt ka nt maasikate v vaarikatega kooki. Lihtsalt asenda täidises kirsid ja kirsijogurt sama koguse muude marjade ja vastava jogurtiga.   Juurde tegin seekord sooja kirsikastme, mille retsept pärineb ajakirjast "Good Food" ja mis originaalis serveeriti kuumalt külmutatud juustukoogi juurde. 


Põhi
2 muna
100 g (rafineerimata roo)suhkrut
150 g jahvatatud pähkleid v mandleid

Vahusta munad suhkruga, lisa jahvatatud pähklid ja vala taigen võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 220 kraadi juures u 10-15 minutit ja jäta vormi jahtuma.

Täidis
400 g koorest kirsijogurtit
400 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
200 g vahukoort
1 dl suhkrut
200-300 g kivideta kirsse
25 g želatiini

Sega jogurt ja kohupiim kausis, lisa kirsid ja suhkruga vahustatud vahukoor. Sulata želatiin ja sega täidise hulka. Kalla täidis jahtunud põhjale ning pane külmkappi. 

Kirsikaste
500 g värskeid kivideta kirsse
50 g magedat võid
85 g peensuhkrut
kirsilikööri (südametunnistuse järgi ;-), retseptis oli "splash")

Pane ained potti ja kuumuta, kuni suhkur hakkab karameliseeruma ja kirssidest tuleb mahl välja ning tekib siirupine kaste. Tõsta kirsikaste lusikaga lahti lõigatud koogitükkidele ja serveeri kas kohe v jahtunult.

Kommentaare ei ole: