reede, 8. juuni 2012

Praetud halloumi tomatisalsaga ja kutse grillima


Kõigepealt soovisin rääkida ühest toredast grilliõhtust, mis toimub 18. juunil kell 17.00 Food Studios. Koos Mari-Liisi, Tuuli, Juta ja Liinaga grillime koos igasuguseid häid asju (nt kanasüdameid, seafileed, vutti, ananassi, arbuusi jm), õpetame marinaade tegema ning jagame oma nippe ja retsepte kõigile kohalolijatele. Eriti meeldib mulle aga see, et kõik valmistatud toidud saavad kohaolijad ära süüa:):):)

Üritus on tasuta ja OLETE KÕIK OODATUD OSALEMA!!! Selleks tuleb end grilliõhtu Facebook'i lehel registreerida. Kahjuks on kohtade arv piiratud, niiet soovitan kiire olla - hästi tore oleks ju ka päriselus kokku saada! Ma oleks tõesti kohe väga õnnelik, kui saaks mõne (püsi)lugejaga, keda ma veel ei tunne, juttu rääkida:)

Kuna algamas on maasika-aeg (jessss!!!!!), siis magustoiduks grillin seekord maasikaid. Juta teeb seda ka, aga hoopis teistmoodi, niiet kaks põnevat ja lihtsat hooajalist magustoidu retsepti kohe ühe hoobiga:) Enne maasikaid aga pakun vürtsikas kookospiimamarinaadis kana ning grillitud halloumi ja aprikoosi salatit.

Et aga halloumi on väga hea ka praetuna, siis täna panen siia kirja ühe mõnusa suvise retsepti vürtsika tomatisalsaga (muudatustega retsept on ajakirja Woman& Home, Feel Good Food värskest numbrist). Salsa on eriti hea, kui seda valmistada küpsetest tomatitest ja sobib ideaalselt ka grill-liha ja vorstide juurde. Aga halloumiga (olgu siis praetud v grillitud) on see ikka kohe väga hea ja ei sa jätta mainimata, et salsat on hästi lihtne teha ka;-)

500 g halloumit
u 2 spl õli ja musta pipart

Tupsuta halloumi majapidamispaberiga korralikult kuivaks ja lõika u 1 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta pannil õli, keera kuumus keskmise peale ja prae halloumi mõlemalt poolt kuldpruuniks. Jahvata peale musta pipart.

Tomatisalsa:
6 kooritud küpset tomatit
1 (punane) sibul
1 tšillikaun
1 küüslauguküüs
peotäis värsket koriandrit v rohelist sibulat
1 sidruni v laimi mahl
soola

Haki sibul, küüslauk, koriander v roheline sibul ja tšilli peeneks, tükelda tomat ja sega kõik kokku, maitsesta soolaga.

Tomati koorimine on imelihtne:) Lõika tomatil noaga ringselt ära roheline varre kinnituskoht ja tee sinna rist (u 1-2 cm igas suunas). Lase vesi potis keema minna ja pane tomatid sisse. U 30 sek pärast tõsta tomatid vahukulbiga jääkülma vette (hea oleks, kui saad mõned jääkuubikud vette panna, et vesi oleks võimalikult külm). Tõmba noaga tomatil nahk pealt ära - see tuleb ülikergelt ilma koorimiseta, pigem ise koorub:)

Peatse kohtumiseni! :)

PS Ja taldrikute eest aitäh Marjule, kellel need suveks Saaremaale kolides üle jäid:)


2 kommentaari:

Meeli ütles ...

Oh, jah, oleks lähemal, siis tuleks mõtlemata. Aga eks siis soovin teistele nautlejatele ja (grilli)kokkadele edu!

Silja Luide ütles ...

Väga kahju, Meeli, et Sa tulla ei saa! Ehk teinekord:) Ja aitäh Sulle heade soovide eest!