teisipäev, 6. aprill 2021

Keedumuna-juustusalat küüslauguga


Kindlasti on paljudel kodus hetkel ohtralt keedetud mune:) Siin on kirjas lisaks kevadpühadeks sobivatele retseptidele ka ideid, mida keedetud munadega teha. Pakun aga ühe hea variandi veel juurde ;-) See mõnus küüslaugu ja juustuga salat on hea võimalus pühadest üle jäänud munadest midagi maitsvat teha ning seda saab kasutada ka singirulli täidisena, määrida võileivale, asetada (tatra)pliinile, keerata õhukese pannkoogi sisse või nautida koos näkileibadega. 

Kuidas mune kõige parem keeta ja säilitada on, sellest kirjutasin lähemalt siin ja siin

Küüsalugu võib asendada peotäie hakitud karulauguga. Mõnes kohas on see juba valmis saanud. Käisin oma lemmikkohas juba kaks nädalat tagasi uudistamas, aga siis polnud karulauk veel isegi nina maast välja pistnud, kuid sel nädalavahetusel võib sealt juba metsikut küüslauku saada.

Muide, keedetud munade ära kasutamiseks tegin ka selle nädala Nädalalõpuleht LP-sse kolm retsepti - lahtine porgandipirukas, tuunikalasalat ja Šoti munad :)

Vaja läheb
4 kõvaks keedetud muna
150 g tugevamaitselist riivitud juustu
1-2 keskmist küüslauguküünt
4 sl paksu majoneesi
peotäis või paaar hakitud maitserohelist (murulauku, tilli, rohelist sibulat)
soola, pipart

Tee kooritud munad kahvliga katki. Lisa riivitud juust ja peeneks hakitud või purustatud küüslauguküüned. Sega läbi majoneesi ja hakitud maitserohelisega, maitsesta pipraga ja vajadusel lisa soola. 


Retsept ilmus aasta tagasi siin.

Kommentaare ei ole: