neljapäev, 27. mai 2021

Täisterariisiga täidetud paprikad


Kuna õhtud on viimasel ajal suhteliselt jahedad ja vihmased, siis grillimiseks sobivaid retsepte veel jagama ei hakka, küll aga pakun täidetud paprikaid ;-) See suhteliselt tervislik toit on kiire ja lihtne ning sobib taaskord ka tööpäeva õhtuks, samuti kiireks lõunaks. Aega täidetud paprikate valmistamiseks eriti ei kulu, aga kõhu saab täis, sest tänu hakklihale ja riisile on tegemist vägagi toitva roaga :)

Kiirkeedu täisterariis saab pehmeks ülikiirelt (kulub vaid 10 minutit), seega saad samal ajal, kui paprikad ahjus küpsevad, täidise juba valmis teha. Avastasin muide selle riisi juba paar kuud tagasi (kasutasin lõhe ja spargliga toidus) ja see on aidanud mul köögis omajagu aega kokku hoida :)

Kui kasutad veisehakkliha nagu mina, siis see võib seest kergelt roosakaks jääda, kuid sea-, kana-, kalkuni- jt hakklihad prae kindlasti korralikult läbi.

Väga palju sõltub paprikate suurusest - kui kõik täidis ei mahu ära, siis jäta see alles ja paku niisama paprikate juurde. Lisaks sobib juurde ka värske salat.


Vaja läheb:
4-5 keskmist või 3-4 suurt paprikat
u 3 sl (oliivi)õli
soola, pipart

Puhasta paprikad (jäta roheline vars alles) ja lõika pikuti pooleks. Aseta paprikad vormi lõikepind üleval pool ja nirista nii paprikate peale kui ka vormi õli. Keeruta paprikaid õlis, et need saaksid üleni kokku ning maitsesta soola ja pipraga. 

Küpseta ahjus 190 kraadi juures 20 minutit kuni paprikad hakkavad äärtest kergelt pruunistuma. 

Täidis:
soola
1 varsseller 
1 suur šalottsibul või pool keskmist tavalist sibulat
u 2 sl (oliivi)õli
2 küüslauguküünt
1 tl tšillihelbeid või 1 väiksem tšillipipar
300 g (veise)hakkliha
5 kuivatatud tomatit
3 sl meelepärast ketšupit
värskelt jahvatatud pipart
u 100 g riivitud laagerdunud juustu või murendatud fetat
värskeid ürte (nt tüümiani- või basiilikulehti, murulauku vms)

Keeda riis soolaga maitsetsatud vees pehmeks.

Lõika varsseller õhukesteks viiludeks. Lõika sibul kõigepealt pooleks ja seejärel viiludeks. Kuumuta pannil õli ning prae selles sellerit ja sibulat u 5 minutit kuni need klaasjaks muutuvad. Lisa peenelt hakitud küüslauk ja tšillihelbed või peeneks hakitud tšilli ning prae segades veel umbes minut. Seejärel lisa pannile hakkliha ja prae segades kuni liha on pruunistunud. 

Sge hulka peeneks hakitud tomatid ja ketšup, maitsesta soovi korral veel soola ja pipraga. Sega hulka riis ja juust ning aseta segu küpsetatud paprikate sisse. 

Suru riisisegu korralikult paprikate sisse nii, et kogu paprika oleks täidetud ja täidis ära kasutatud. Küpseta paprikaid 190-kraadises ahjus veel 10 minutit. Puista peale värskeid ürte ja naudi kohe. Kõrvale sobib hästi toorsalat. 


Postitus sündis koostööd Risellaga

    Kommentaare ei ole: