teisipäev, 19. aprill 2022

Tuunikala-muna salat


Loodan, et kõigil olid imelised kevadpühad! Ja mis eriti oluline - loodetavasti olid need ka maitseelamusterikkad ;-) Mina igal juhul küpsetasin eelmisel nädalal nii erinevaid kohupiimakooke (sh need kolm maiust Nädalalõpuleht LP-s) kui ka ühe suus sulava Baski juustukoogi, mida sel korral nautisime koos maasikatega. Lisaks said esimesed grill-lihad ja -vorstid söödud, sest Maks & Moorits tutvustas oma uusi maitsvaid tooteid, maja aknad pestud ning terassihooaeg avatud. Sel nädalavahetusel tuli küll veel terassil vahuveini rüübates jope seljas hoida, kuid kaugel see aeg enam on, kui päeval on nii palav, et rõdul on keeruline keset päeva aega veeta ;-) Varsti ilmselt saab ka juba esimesed lilled kastidesse istutada ja seemned mulda külvata, nii et olen juba suve osas heas mõttes kerges ootusärevuses :D

Täna aga pakun ühe uue retsepti, mis on suurepärane võimalus kasutada ära pühadest ülejäänud keedetud mune. Tuunikala-munasalt on ühtviisi hea nii musta leiva ja röstitud saia kui ka soolaste küpsiste või pannkookide (nii õhukeste kui ka paksude) ja (tatra)pliinidega. Ehk siis tegemist on igati universaalse suupistega, mis sobib peaaegu kõigega, meeldib enamikele inimestele ja mida on ülimalt lihtne valmistada;-)

Vaja läheb:
u 300 g (2 väikest või 1 suur karp) tuunikala vees
4 keedetud muna
2 keskmist varssellerit
1 suurem marineeritud kurk
peotäis hakitud rohelist sibulat
150 g paksemat majoneesi
2 sl (teralist) Dijoni sinepit
0,5 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis cayenne'i pipart

Nõruta tuunikala üleliigsest veest. Koori munad ja tee kahvliga puruks. Viiluta seller õhukesteks viiludeks ja lõika kurk väikesteks tükkideks. 

Sega majonees sinepi ja maisteainetega. Lisa ülejäänud komponendid ja sega ühtlaseks. 


Kommentaare ei ole: