reede, 15. juuli 2022

Maasikate ja karamellise kohupiimakreemiga rullbiskviit


Rullbiskviiti valmistada ei ole üldse keeruline ja see käib ka hästi kiirelt, vaid tahenemiseks on aega vaja. Kusjuures, kolmapäeva õhtul kuulsin ühe sõbra käest, kes pmst peaaegu üldse ei küpseta, kuidas ta on rullbiskviiti juba mitu korda teinud ja see on iga kord õnnestunud. Kui aga rullbiskviidi küpsetamine sind veidi ärevaks teeb, siis panin igaks juhuks alla kirja detailse(ma) õpetuse, mis aitab ideaalse tulemuse saamisele kaasa. 

Blogis on mul siiani ainult üks rullbiskviit ja see on üldse ilma jahuta ja šokolaadiga. See praegune siin on aga täitsa klassikaline nisujahust biskviit, mida on lihtne valmistada. 

Tänases Nädalalõpuleht LP-s olen juba hoidistamise lainel. Praegu on see imeline aeg aastas, kus saab erinevaid köögivilju ja marju värskena, nii et panin mõned neist purki külmemaks ajaks tallele. Jagan nii oma boršipõhja kui ka klassikalise maasikamoosi retsepti, lisaks panin krija ka selle, kuidas teha seda imehead suppi ehk kuidas lisaks nn põhjale ka puljong ise valmis keeta :) 


Rullbiskviit on suurepärane nii samal päeval kui ka siis, kui see on saanud üleöö külmas seista. Kaunistamiseks sobivad lisaks tuhksuhkrule ka mandlilaastud, maasikad, piparmündi- ja melissilehed ning erinevad söödavad õied. 

Kui maasikaaeg saab läbi, saad rullbiskviiti valmistada vaarikate, mustikate või sõstardega. Karamellikreemi võid asendada ka teise paki kohupiima või vahukoorega, kuid lisa siis veidi (2-3 sl) suhkrut.

Biskviit:
4 suurt muna
2 dl jahu
2 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
peotäis mandlilaaste 

Vahusta munad suhkruga. Lisa sõelutud jahu ja sool ning sega õrnalt läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit kuni biskviit on pealt kuldpruun ja läbi küpsenud. 

Puista teisele küpsetuspaberile mandlilaastud ja kummuta soe biskviit selle peale. Eemalda koheselt biskviidi küljest küpsetuspaber, millega biskviit ahjus küpses, ja keera koos alumise paberiga rulli. Lase biskviidil täielikult jahtuda. 

Täidis:
200 g (1 pakk)vanillimaitselist kohupiima
u 200 g toasooja karamelliseeritud kondenspiima
2 dl (1 pakk) vahukoort
200-300 g maasikaid

Sega kohupiim keedetud kondenspiimaga enm-vähem ühtlaseks (see on igati ok, kui karamellikreem jääb veidi tükiliseks). Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega see õrnalt karamellikreemi hulka. Rulli jahtunud biskviit lahti ja laota kreem biskviidile. 

Lõika maasikad väikesteks tükkideks ja puista kreemi peale. Keera biskviit paberi abil rulli ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema. 

Kaunistamiseks võid soovi korral tuhksuhkrut peale sõeluda.


Retsept ilmus paar nädalat tagasi siin

Kommentaare ei ole: