Suvine kokkamine on ikka lihtne! Väike tiir turul, kotitäis head ja paremat värsket kraami koju kaasa ning saabki kerge maitsva eine valmis. Olgu selleks siis kukeseened, kartulid, aedoad, kurgid, kapsas, suvikõrvits, maasikad vms - kõigist neist saab vähese vaevaga midagi maitsvat teha :)
Õnneks maasikaaeg veel kestab ja mis eriti tore - need marjad sobivad nii soolastesse kui ka magusatesse toitudesse. See retsept on üks lihtne variant, kuidas maasikaid salatisse sobitada, aga tegelikult võid maasikaid praegusel ajal peaaegu iga salati juurde lisada. Maasikad on ühtviisi maitsvad nii erinevate juustudega (nt mozzarella, feta, lapijuust) kui ka teiste viljadega (aprikoosid, virsikud, nektariinid, õunad, banaanid jms). Blogisse on juba kogunenud terve hulk soolaseid ja magusaid maasikaretsepte - loodan, et saad ideid ja inspiratsiooni :)
Nn grilljuustu võib nii grillida kui ka praadida, samuti ahjus küpsetada. Oluline on, et salat koheselt serveerida, kui juust on valmis saanud, sest juust on parim just pärast küpsetamist - seest kreemjas, pealt krõbe. Seistes muutuvad aga sellist tüüpi juustud kahjuks nätskemaks.
Soola pole vaja salatile lisada, sest sink ja juust on niigi soolased. See-eest värskelt jahvatatud must pipar sobib selle juurde ideaalselt, kuna aitab maitseid välja tuua.
Vaja läheb:
4 küpset virsikut või nektariini
u 0,5 kg maasikaid
pool keskmist punast sibulat
u 100 g õhukest sinki (jamon serrano't, prosciutto't vms)
200 g (1 pakk) halloumi't või mõnda muud meelepärast prae- või grilljuustu
värskelt jahvatatud musta pipart
peotäis värsket basiilikut või münti
Kaste:
4 sl extra virgin (esimese külmpressi) oliiviõli
1 sl vedelat mett
1 sl valge veini äädikat
Sega kastmeained omavahel.
Lõika virsikud sektoriteks, maasikad pooleks. Punane sibul lõika õhukesteks viiludeks. Lao kõik viljad serveerimisalusele. Lisa singiviilud.
Lõika juust u 1 cm viiludeks ja küpseta kas grillil või prae pannil pruuniks. Tõsta juust samuti salatile
Jahvata salatile musta pipart, puista värsket basiilikut või münti ja nirista peale kaste.
Retsept ilmus aasta tagasi siin
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar