pühapäev, 5. märts 2023

Vaarikatega kausismuuti


Peagi on naistepäev, nii et proovin järgmised retseptid postitada blogisse mõeldes just selle tähtpäevale :) Kuigi võrreldes varasema ajaga on 8. märtsi olulisus tohutult palju vähenenud, on see siiski üks tore võimalus teisi (naisi) meeles pidada ja koos aega veeta. Tähistamist ega sõprade või lähedastega aja veetmist ei ole minu arvates kunagi liiga palju, seega iga ettekääne sobib, olgu selleks siis kasvõi nõukaaegne relikt nagu seda naistepäev kahtlemata on ;-)

Nädalalõpuleht LP-sse (poodides saada veel neljapäevani) said seekord eriti hea lõhe-rillettes ja jahuta tummine šokolaadikook, mis kumbki ei ole ka keeruline valmistada. Blogisse aga jõuab tervislik kausismuuti, mis on veelgi kergem igas mõttes :)

See kausismuuti on toitev ja sisaldab ohtralt kiud- ja mineraalaineid ning vitamiine. Seega sobib see toitainerikas kausitäis täitsa eraldi hommikuseks eineks. Valmis saab smuuti ülikiirelt, nii et see on eriti hea võimalus nii sõbra- või naitsepäeval kui ka igal muul ajal oma kallist kaasat ja teisi pereliikmeid hommikusöögiga üllatada, kui just kannmikser väga kõva häält ei tee ;-)

Jogurtite hulgast soovitan valida nn heade ehk piimhappebakteritega variandi, kuid selle võib ka keefiriga asendada. Kindlasti aseta see kannmikserisse kõige esimesena, et masin korralikult tööle hakkaks. Kui sul aga kodus olev kannmikser ei ole eriti võimas, siis pigem kasuta köögikombaini, et see kogu massi püreestamisega ilusti hakkama saaks. 

Vaja läheb: 
2 keskmist küpset banaani
300 g külmutatud vaarikaid
1 tops (380 g) maitsestamata jogurtit 
100 g kaerahelbeid
2 sl mett
vaarikaid, kookoshelbeid, mandlilaaste jmt kaunistamiseks

Koori banaan ja lõika u 2 cm tükkideks. Aseta kõik komponendid kannmikserisse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Jaga kahe kausi vahel ja kaunista meelepäraste lisanditega. 


Retsept ilmus eelmise aasta veebruaris siin

Kommentaare ei ole: