teisipäev, 21. detsember 2010

Kirsišokolaadiga toorjuustukook


Põhi
180 g šokolaadiküpsiseid
70 g sulatatud võid

Täidis
3 muna
1 dl suhkrut
200 g toorjuustu
300 g kakaokohupiimapastat
300 g hapukoort
150 g kirsse
2 spl kirsilikööri
150 g kirsitükkidega šokolaadi (50 g võib olla ka tavaline tume šokolaad)
Kate
250 g kirsse
30 g kirsitarretist

Päev enne koogi küpsetamist võta 400 g külmutatud kirsside pakk, sulata ja pane u kolmandik (u 150 g) kirssidest eraldi kaussi kirsilikööri sisse likku. Kata kauss toidukilega ja pane külmkappi.

Purusta küpsised, sega need sulavõiga ja suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vispelda munad, suhkur ja toorjuust ühtlaseks kreemiks, lisa kohupiimapasta ja hapukoor. Sega kiirelt sisse sulatatud šokolaad ja kirsilikööri sees seisnud kirsid koos likööriga. Küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund.

Jahuta kook ja lao sinna peale kirsid nii nagu sulle meeldib. Sulata tarretis kuumas mitte enam keevas vees vastavalt tarretise pakil ettenähtud juhistele ja kogustele ning sega hoolikalt. Mul nt oli 80 grammine kirsitarretisepulbri pakk, mille lahustamiseks oli vaja 0,5 l vett, seega 30 g jaoks ma kasutasin u 2 dl. Tõsta tarretis supilusikaga õrnalt koogile ja pane kook külma, et tarretis saaks taheneda.

Kommentaare ei ole: