Esmaspäev, 27. detsember 2010

Piparkoogitaignast põhjaga kõrvitsakook

300 g piparkoogitaigent
4 suurt muna
1 dl rafineerimata roosuhkrut
300 g kõrvitsapüreed
200 g toorjuustu
300 g vaniljekohupiimapastat
150 g hapukoort
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
1 tl peenelt riivitud värsket ingverit

Kõrvits tuleks eelnevalt pehmeks keeta v ahjus küpsetada ning enne täidisele lisamist läbi sõela suruda. Suru piparkoogitaigen 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Vispelda kergelt ühtlaseks kreemiks munad, suhkur ja toorjuust. Lisa kohupiimapasta, hapukoor, kõrvitsapüree, kaneel ja muskaatpähkel. Suru segu läbi sõela ning lisa peenelt riivitud ingver. Vala kõrvitsasegu vormi piparkoogitaignast põhjale ning küpseta ahjus 160 kraadi juures u 50 minutit.

Kommentaare ei ole: