esmaspäev, 20. detsember 2010

Porgandikook valge šokolaadi kattega

Nägin laupäeva hommikul Ragnet seda kooki kokasaates "Lusikas" tegemas ja otsustasin õhtusele sünnipäevale selle kaasa teha. Seda enam, et pühapäevaseks jõulupeoks pidin ma niikuinii ühe porgandikoogi küpsetama ja parem siis juba korraga kahe koogi jaoks porgandid ära riivida. Mitte et see porgandite riivimine  just midagi ülejõukäivat oleks:) (riivimisele endale kulub köögikombainiga ju vaid paar minutit), aga kõik see protsess kokku alates porgandite puhastamisest ja lõpetades köögikombaini pesemisega on kuidagi tüütu, niiet jube hea, kui saab kaks kärbest ühe hoobiga lüüa ehk kaks porgandikooki ühe korraga teha:)

Retseptis- nagu ikka- on minu poolt väikesed muudatused
130 g võid, sulatatuna
2 muna

2 dl suhkrut
200 g porgandit, riivituna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 g mandleid, hakituna ja röstituna

Kate
100 g valget šokolaadi
300 g vaniljega kohupiimapastat
20 g mandleid, hakituna ja röstituna

Sega omavahel sulatatud  või, munad ja suhkur. Haki mandlid ja rösti need kas ahjus v pannil. Sega omavahel kõik kuivained ning lisa taignale. Kõige lõpuks sega sisse riivitud porgand. Pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud v korralikult võitatud 24 cm läbimõõduga ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Mina kasutasin silikoonvormi, aga igaks juhuks võitasin seda ka kergelt. Kontrolli tikuga, kas kook on valmis.
Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil. Seejärel sega see kokku kohupiimapastaga ning kata šokolaadi-kohupiimaseguga jahtunud kook ja selle äär. Puista koogile peale röstitud ja hakitud mandleid, mina lisasin ka hakitud pistaatsiapähkleid. Enne serveerimist hoia vähemalt paar tundi jahedas. Porgandikook oli väga hea, sed oli lihtne teha ja kook sai palju kiidusõnu, niiet soovitan kõigil proovida :)

Kommentaare ei ole: