pühapäev, 5. detsember 2010

Šokolaadikommid

Lund tuleb muudkui juurde ja jõulud jõuavad iga päevaga lähemale. Piparkookide asemel võib aga  hõõgveini juurde ka natukene šokolaadikomme süüa:)

Trühvlid Mozart'i likööriga


Vaja läheb
200 g tumedat šokolaadi
0,5 dl vahukoort
20 g võid
20 ml Mozarti likööri

Sulatada šokolaad, või ja vahukoor veevannil. Klopi mass ühtlaseks ja lisa Mozarti liköör. Lase jahtuda ning pane külmkappi paariks tunniks tahenema. Külmkapist väljavõetud segul lase natukene toatemperatuuril seista, et trühvleid oleks kergem vormida. Seejärel võta kahe lusikaga šokolaadisegu ja vormi sellest sõrmedega pallikesed. Kalla kakaopulber taldrikule ja veereta selles trühvleid. Hoia trühvleid külmkapis õhukindlas karbis.

Trühvlid kirsilikööriga

130 g vahukoort
300 g tumedat metspähklitükkidega šokolaadi
2 spl kirsilikööri

Kuumuta potis vahukoor ja lisa tükkideks tehtud šokolaad. Kui tahad šokolaadist mõned tükid ära süüa, siis tunne ennast vabalt;-) Sega šokolaad vahukoorega ühtlaseks ja lisa kirsiliköör. Pane pott paariks tunniks külmkappi. Seejärel võta kahe lusikaga šokolaadisegu ja vormi sellest sõrmedega pallikesed. Kalla kakaopulber taldrikule ja veereta selles trühvleid. Pane trühvlid õhukindlas nõus uuesti külmkappi. Need trühvlid on oluliselt pehmemad ja kergemad vormida.

Ilusat teist adventi!!!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Loll küsib: ega sa ei tea, kaua need kommid säilivad? Külmikus või nii? Hea oleks kingipakki panna ka ju mõnele...

Silja Luide ütles ...

loll kindlasti mitte!!! Üks chef ütles meil koolis, et rumalad küsimused on ainult need, mis küsimata jäävad ;-) Ma usun, et kui neid õhukindlalt suletuna külmkapis hoida, siis nädala peaksid need ikka säilima. Trühvlitega on selline lugu, et mul ei ole need kunagi külmkapis üle paari päeva olnud:) tavaliselt saavad need veelgi kiiremini otsa, eriti veel, kui mõni sõber külla satub... :)